Društvo

Više od 180 mladih inovatora nadmetalo se u Nišu

Više od 180 učenika okupljenih u 36 timova iz 29 škola na području Nišavskog okruga učestvovalo je danas u regionalnom takmičenju inovatora i preduzetnika koje je organizovao Savez pronalazača u Srbiji.

Predsednik Saveza pronalazača mr Hadži Slobodan Simić kazao je na svečanom otvaranju da je reč o 45. takmičenju mladih u organizaciji tog saveza.

„U dosadašnjim takmičenjima učestvovalo je više od 5.300 učenika osmog razreda, gimnazija i srednjih stručnih škola Oni su se takmičili i takmiče se u četiri oblasti – IT sektoru, zelenoj ekonomiji, poljoprivredi i privredi. Mladi se takmiče svojim inovativnim idejama i biznis planovima“, rekao je mr Simić.

Foto: B.Lj.

Državni sekretar u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Miroslav Trajanović kazao je da se takmičenja inovatora i preduzetnika organizuju u svim regionima u našoj zemlji.

„Ova takmičenja razvijaju kod mladih želju za bavljenjem inovativnim aktivnostima. To je krucijalno bitno za razvoj Srbije, jer mladi od najranije životne dobi shvate da inovativnim aktivnostima mogu da pomognu ekonomiji Srbije“, izjavio je Trajanović.

Foto : B.Lj.

On je kazao da je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija napravilo kompletan inovacioni sistem u Srbiji koji indirektno i direktno pomaže razvoj inovativnih ideja.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Pobednici današnjeg regionalnog takmičenja inovatora biće poznati u toku popodneva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com