Kultura

Niški film Hipi dolina oduševio publiku u Beogradu (VIDEO)

Dokumentarno-igrani film “Hipi dolina – Ceo svet u jednoj dolini” generacijska priča o mladosti, ulici koja je bila mesto susreta niške omladine sedamdesetih godina, prikazan je sinoć na muzičko dokumentarnom festivalu “Dok’n’Ritam” u Beogradu.

Publika u Beogradu sa oduševljenjem je prihvatila niški film, kroz koji je predstavljeno društveno stanje u našem gradu, kultura, muzika, moda u drugoj polovini 20. veka. O mestu gde je sedamdesetih godina dvadesetog veka rođen niški hipi pokret.

U filmu su priču su dočarali Dragan Ara Aranđelović, disk džokeji Miki Lazić i Bane Miljković, Vladimir Vanja Stanojević, Dubravka Katić, sociolog Đokica Jovanović a tu su bile i mlađe snage Aleksandar Mihailović, Nikola Mihailović, Nina Aritonović i Mladen Dragutinović.

Reditelj filma Boban Rajković i producent Oliver Paunović sa umetničkim direktorom Sandrom Rančić

Pred punom salom poklonila se niška ekipa koja je stvarala ovaj dokumentarni film, koji nosi pregršt emocija.

Ovo je drugi film City Marketing Centra koji je učestvovao na festivalu. Prošle godine ova produkcijska kuća predstavila se filmom o niškoj grupi Lutajuća srca, popularnoj u celoj bivšoj Jugoslaviji.

Film je režirao Boban Rajković po scenariju Vladimira Ristića, a producirao Citi Marketing Centar iz Niša na čelu sa producentom Oliverom Paunovićem.

Na premijeri filma bilo je i mnogo poznatih lica, bivši premijer Srbije, Nišlija Zoran Živković, narodni poslanik Predrag Jelenković, glumac i reditelj Desimir Stanojević, pevač i glumac Đordje David, filmski kritičar Dejan Dabić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com