Društvo

Zapaženo učešće Svrljižana na 45. sajmu turizma u Beogradu

Opština Svrljig i Centar za turizam, kulturu i sport predstavili su turističku ponudu na sajmu turizma u Beogradu.

Sajam je održan pod sloganom „Avantura počinje ovde“.

U skladu sa temom sajma Centar za turizam, kulturu i sport ove godine fokusirao se na predstavljanje potencijala adrenalinskog turizama na teritoriji opštine Svrljig. Pored divljeg pećinarenja u najvećim pećinama svrljiškog kraja, Prekonoška, Samar, Popšička pećina, promovisane su rekreativne, ali i ekstremne staze Niševačke klisure, sportski penjački smerovi najbolje opremljenog i najvećeg sportskog penjališta u Srbiji, ali i sam penjački festival koji se održava u „Dolini mira i ljubavi“.

Foto: Centar za turizam, kulturu i sport

Centar za turizam, kulturu i sport je na najbolji mogući način, takođe, predstavio svoje turističke smeštajne kapacitete, gastronomiju svrljiškog kraja, prirodne atrakcije, kulturno-istorijsko nasleđe i sve ono što zavređuje pažnju modernog turiste.

Na štandu opštine Svrljig, koji se nalazio u hali 4 Beogradskog sajma turizma, osim Centra za turizam, kulturu i sport predstavili su se i izlagači domaće radinosti, proizvođači prehrambenih proizvoda, udruženja „Koža GIS“, „Zajedno do svetlosti“,„Svarog“, „Terra incognita“ i Svrljiška mlekara.

Zbog velikog broja posetilaca ovog 45. sajma turizma, štand opštine Svrljig je bio neočekivano posećen.

Na osnovu utisaka većine posetilaca nameće se zaključak da opština Svrljig polako, ali sigurno, postaje sve prepoznatljivija turistička destinacija u zemlji, što dovodi do spoznaje da bi ulaganje u razvoj turizma moralo biti veće u svakom smislu i po svim horizontima.

Beogradski sajam je danas objavio da su 45. Međunarodni sajam turizma i 19. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA, od 22. do 25. februara, razgledala 42.453 posetioca.

Svakog sajamskog dana posetilaca je bilo više nego na tim sajmovima prošle godine.

Na Sajmu turizma je učestvovalo više od 400 izlagača, turističkih agencija, organizacija i hotela iz više od 27 zemalja, a zemlja-partner je bila Grčka. Održano je više od 500 poslovnih sastanaka.

Prvi put su na Sajmu nastupili Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a ponovo su učestvovale ostrvske zemlje Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

Za praćenje sajmova bilo je akreditovano oko 1.000 novinara iz dvadesetak zemalja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com