Društvo

Niška opozicija: Pucanj u čoveka koji se borio za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu, bio je pucanj u sve nas

Pripadnici opozicione koalicije “Niš moj grad” i Nove Demokratske stranke Srbije okupili su se u Sabornom hramu i upalili sveće kako bi odali pomen jednom od političkih lidera kosovskih Srba Oliveru Ivanoviću.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine sa pet metaka u leđa ispred kancelarije Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“, koju je predvodio, a ubice i nalogodavci i dalje nisu poznati.

”U jednoj civilizovanoj državi koja bi trebalo da bude pravna – jer ako nije pravna onda nije ni država – šest godina nema istine ko je ubio Olivera Ivanovića. Pucanj u čoveka koji je mislio svojom glavom i borio se za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji bio je pucanj u sve nas”, rekla je potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS i narodna poslanica Slađana Miletić.

Gradski odbornik opozicione koalicije Niš, moj grad Miodrag Stanković je  rekao da:

„Svi imaju obavezu da što pre dođu do istine i da je rasvetljavanje njegovog ubistva od suštinske važnosti, a za to su odgovorni Kosovska policija, Euleks, ali i naše službe bezbednosti”.

On je podsetio da je pred lokalne kosovske izbore, optužen je da razbija srpsko jedinstvo i dodao da je Ivanović nevin optužen kao i da je nevin držan u pritvoru.

“Nemoguće je da Ivanović bude izrešetan, a da kamere ništa nisu zabeležile. Očigledno da je sve bilo profesionalno izvedeno. Stanković je istakao i podsetio na poslednji intervju koji je Oliver Ivanović dao za nedeljnik „Vreme“, u kojem je rekao da se na Kosovu niko ne oseća bezbedno i da je paljenje automobila svakodnevna pojava. Oliver je mučki ubijen. Sve dok se ne otkrije pozadina njegovog ubistva, stajaće i sumnja da je reč o prikrivanju političke umešanosti u ubistvo jednog od nas”, zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com