Politika

Novi DSS i ‘Niš moj grad’ pozvale lokalnu opoziciju na razgovore o izbornim uslovima

Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) i koalicija "Niš, moj grad" pozvali su danas niške opozicione organizacije da se dogovore "oko ključnih izbornih uslova".Prvi sastanak tim povodom, kako je navedeno u saopštenju, održaće se u nedelju 10. marta u prostorijama Novog DSS-a.

Prema rečima predstavnika Novog DSS i koalicije “Niš moj grad”, opozicione stranke danas u Nišu jedinu šansu da smene vlast imaju ukoliko deluju jedinstveno, tako da je od ključnog značaja “da postavljanje izbornih uslova bude odraz jedinstva opozicije”.

“Bez obzira na političke razlike, borba za fer i poštene izbore je ono u čemu moramo biti jedinstveni”, poručuju iz Novog DSS i koalicije “Niš, moj grad”.

Upravo zato, dodali su, sve istinski opozicione stranke, bez obzira na to koju ideologiju zastupaju, moraju zajedno da se dogovore oko osnovnih izbornih, a time i demokratskih principa, koje će svom snagom i do kraja braniti nezavisno od koalicija u kojima će nastupati na izborima.

Dve ključne teme prvog sastanka niških opozicionara koji će se održati u nedelju biće birački spisak i kontrola izbora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com