Politika

DVERI: Opozicija da potpiše da je spremna na nesaradnju sa vlašću

Pred opozicionim strankama u Nišu je istorijska odgovornost da nakon 12 godina smene lokalnu vlast jednog kleptokratskog režima, najgoru koju je Niš video, rekli su iz stranke .

“Svest Nišlija o nužnosti promene ovakve vlasti zajedno sa niskim rejtingom SNS-a i njihovih trabanata u Nišu, stvaraju mogućnost da Niš postane prvi slobodan Grad u Srbiji “, poručuju iz stranke .

Ove činjenice pred sve opozicione stranke u Nišu postavljaju jasan moralni izbor a pred građane pravi moralni hazard koji se odnosi na pitanje postizborne saradnje opozicionih subjekata sa sadašnjom vlašću.

Sada, kada je niška politička scena skoro kompletirana najavom dr Milića o ulasku u politiku, ostaje da u javnosti bude razjašnjeno jedno važno pitanje, bez koga su svaka dalja politička debata, predstavljanje programa i kandidata – bespredmetne.

A to je, da li su politički subjekti u Nišu spremni na potpisivanje Protokola o nesaradnji sa aktuelnom vlašću pre i posle izbora.

Ako to Nišlije ne znaju pre izbora, a postoje politički akteri koji se predstavljaju opozicionim, a ne žele da se obavežu na jedan ovakav akt sada,  onda je rizik da građani  budu prevareni ogroman, a politička utakmica može biti fingirana u korist vlasti”, poručuju .

Kako su naveli ozbiljnost borbe koja je pred opozicionim akterima i interesi Nišlija koje opozicija zastupa, zahtevaju da sve opozicione stranke, grupe građana i koalicije koje su već najavile svoje učešće na izborima, kao i one koje će se tek pojaviti, Nišlijama već sada daju odgovor na samo jedno i jednostavno predizborno pitanje, koje glasi:

„Da li se  obavezujete  da nakon  izbora , kako grupno, tako ni pojedinačno, nećete sarađivati sa  SNS-om I SPS-om, kao nosiocima  dvanestogodišnje  Niške lokalne vlasti ?“

Polazeći od svog višegodišnjeg opozicionog vaninstitucionalnog i institucionalnog angažmana, Pozivam sve opozicione političke subjekte u gradu da na ovo jednostavno pitanje damo odgovor.

Ja svoj potpis stavljam. I moj je odgovor jasan – Saradnju sa SNS-om I SPS-om neću prihvatiti niukom obliku i na to se obavezujem svojim punim političkim , građanskim i ljudskim kapacitetima .

Pozivam i sve kolege iz opozicije da to učinimo, da na nivou čitave opozicije takav Protokol o nesaradnji sa SNS-om i SPS-om postignemo i da ga svaki opozicioni subjekt pred predstojeće izbore potpiše.

Nišlije to od nas očekuju, i to je najmanje što zaslužuju u vremenu u kome je teško razlikovati istinu od laži.

Nakon toga da krenemo, zajedno sa građanima, u borbu za smenu najgore vlasti u istoriji Niša“, ‚zaključila je prof. dr Tamara Milenković Kerković ,potpredsednik SP Dveri.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com