Društvo

Niš dobija 2.400 stanova za vojsku

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će u prvoj fazi gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, najviše stanova biti izgradjeno u Nišu i to 2.400.

“Tender za izbor izvodjača radova za stanove u Nišu i u Vranju završava se 22. oktobra. Vrlo brzo nakon tih gradova krenuće i Kragujevac, Kraljevo, Novi Sad i Sremska Mitrovica”, izjavila je Brnabić.

Ona je kazala da postoji kašnjenje od nekoliko meseci u izgradnji stanova, zbog toga što je više vremena bilo potrebno za izradu planske dokumentacije.

“Za Niš i Vranje smo obezbedili sredstva iz budžeta, a za ostale gradove ćemo praviti projektna preduzeća da bi koristili finansiranje od banaka, što je bolje nego da stanove finansiramo direktno iz budžeta”, istakla je Brnabić.

Kako je kazala Branbić, maksimalna cena stanova u Beogradu biće 500 evra po kvadratu, a njena očekivanja su da će na jugu Srbije cena stanova biti niža.

Ona je najavila da će u Nišu uskoro početi izgradnja Naučno-tehnološkog parka, a početkom naredne godine krenuće gradnja multifunkcionalne laboratorije pri Elektronskom fakultetu.

“Izgradnjom Naučno-tehnološkog parka i laboratorije, do kraja mandata ove Vlade Niš će ponovo zaslužiti epitet Elektronske industrije”, izjavila je Brnabić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com