Politika

Ana Brnabić o mogućim prevremenim izborima: “Bolje pre nego kasnije”

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u Nišu da se stav Srpske napredne stranke nije promenio i da su oni uvek spremni za izbore. Ona se nada da će izbori biti što pre, ali nije sigurna da li je opozicija promenila mišljenje o tome da će protestovati ukoliko budu raspisani i parlamentarni izbori.

 

“Moj stav je da je bolje da imamo izbore pre nego kasnije, zato što Srbija nema vremena za gubljenje i zato što mi moramo da nastavimo da radimo. Važne stvari su pred nama, samo da krenete od toga da treba da se pripremimo za 2027. godinu, kada nas očekuje izložba “Ekspo”  i kada ćemo čitavom svetu tada pokazati sve naše potencijale i to koliko se Srbija promenila”, kazala je Ana Brnabić u Nišu.

O mogućem datumu za održavanje izbora premijerka kaže da nisu razgovarali i osvrnula se na pokušaje “opstrukcije” rada Skupštine Srbije.

“Vi ne možete da blokirate parlament, možete rad ljudima koji žele da rade. Oni već dva dana pokušavaju da otežaju rad, pa čak i kada se radi o bolesnoj deci. Mi nemamo opciju da odustanemo, mi nemamo luksuz da posustanemo, mi se borimo za plate i za penzije, za jednokratnu pomoć majkama, za dupliranje subvencija poljoprivrednicima”, rekla je Brnabić.

Dodala je da dela govore više nego reči i da opozicija ne mora ništa da kaže.

“Onaj ko kaže ja ću da blokiram rad skupštine, on kaže ja ću da blokiram usvajanje rebalansa budžeta. Ako blokirate usvajanje rebalansa budžeta, vi ste blokirali sredstva za povećane penzije, čak i za povećane plate medicinskim sestrama, tehničarima, ljudima u prosveti”, istakla je Ana Brnabić.

Ona je ponašanje opoziciji okarakterisala kao “nasilje u Skupštini” i istakla da oni svaki dan kako bi izgledala tolerantna, nenasilna, pristojna Srbija kada bi oni bili na vlasti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Са нашом Премијерком се највише манипулисало у Нишу. Та срамота иде на рачун градске и политичке власти у Граду.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com