Promo vesti

Najpreciznija patohistološka dijagnostika Poliklinike Human

Poliklinika Human u sastavu svoje laboratorijske poseduje najsavremeniju patohistološku laboratoriju. Patohistološka laboratorija opremljena je najsavremenijim aparatima renomiranih svetskih proizvođača i koristi najkvalitetnije reagense za obavljanje sofisticiranih analiza ne bi li rezultati bili u potpunosti tačni i precizni, iza kojih stoje eminentni stručnjaci sa dugogodišnjim ispustvom, kako u praksi, tako i u nauci.

Šta je patohistologija?

Patohistologija je nauka koja se bavi postavljanjem dijagnoze bolesti na osnovu mikroskopske analize uzorka – tkiva. Laboratorija za patohistološku i citološku dijagnostiku u poliklinici Human je najsavremenije opremljena privatna patohistološka laboratorija u Nišu.

Koje usluge nudi patohistološka laboratorija u Nišu?

LABORATORIJA ZA PATOHISTOLOGIJU – tehnička priprema, obrada, sečenje, bojenje i mikroskopska dijagnostika endoskopske i hiruške biopsije svih organa.
LABORATORIJA ZA CITOLOGIJU – mikroskopska analiza: sputuma, ekskreta, sekreta, eksudata, punktata, vaginalnih briseva i FNAC (fine needle aspiration cytology) različitih patoloških procesa.
LABORATORIJA ZA HISTOHEMIJU – omogućuje preciznu dijagnozu tumorskih i drugih procesa prisutnih u ratličitim organima čoveka i drugih sisara.
LABORATORIJA ZA IMUNOHISTOHEMIJU – verifikuje specifične tumorske markere, antigene i tumorske receptore što je od izuzetnog značaja u diferencijalnoj dijagnostici tumora, u praćenju kliničkog toka pacijenata nakon terapije, kao i u primeni same hormonske terapije.
KONSULTACIJA (PROVERA) POSTAVLJENE DIJAGNOZE na zahtev pacijenta ili lekara koji je poslao uzorak na patohistološku analizu.

Poliklinika HUMAN
Bul. Dr. Zorana Ðinđića 15
018/538-889
018/538-890
060/23-02-023
FaceBook
www.poliklinikahuman.rs

Šta je imunohistohemija?

Imunohistohemija je metoda u laboratorijskoj dijagnostici, u okviru patohistološke laboratorije, koja omogućava tačnu dijagnostiku tumora. Imunohistohemijska analiza je neophodna za uvođenje ciljane terapije, odnosno, da se za svakog pacijenta sa karcinomom odabere način lečenja koji njemu najviše odgovara. Ove analize se koriste za određivanje specifičnog tipa tumora u situacijama kada rutinske metode ne daju definitivan odgovor.

Kako se radi analiza imunohistohemija u niškoj poliklinici Human?

Aparati koji se koriste za imunohistohemijske analize pružaju brže, efikasnije i pouzdanije, kvalitetne analize i rezultate. Poliklinika Human, sa ponosom, može istaći da je jedina privatna poliklinika u Srbiji koja analize imunohistohemije radi potpuno automatizovano na VENTANA imunostejneru, sa kompatibilnim reagensima koji prema NordiQC imaju superiorne performanse u odnosu na druga monoklonska antitela.

Šta znači akreditacija patohistološke laboratorije?

Akreditacija patohistološke laboraorije od strane Akreditacionog tela Srbije podrazumeva rad laboratorije u skladu sa najvećim svetskim standardima. Međunarodni standard ISO 15189 je definisao zahteve koje treba da ispuni medicinska laboratorija u pogledu sistema kvaliteta i u pogledu kompetentnosti. Ispunjenost ovih zahteva se proverava od strane Akreditacionog tela Srbije (ATS) koji je i sam akreditovan od strane Evropske komisije za akreditaciju. Poliklinika Human od 2011. godine poseduje akreditaciju i posluje prema najstrožim kriterijumima ISO standarda.

Osim standarda za medicinske laboratorije, poliklinika Human je jedina poliklinika koja u Nišu primenjuje standard za zaštitu životne sredine (ISO 14001) i standard za zaštitu i bezbednost informacija (ISO 27001)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button