Društvo

Na Svetog Simeona i Anu valja se pomoliti za najmlađe

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave dan Svetog Simeona Bogoprimca i Svete Ane.

 Za Svetog Simeona se veruje da je zaštitnkik dece, dok se za Svetu Anu govori da je bila prva proročica koja je obznanila Jesrusalimu da ima novog Mesiju.

U vreme cara misirskog Ptolomeja Fila-delfa, Simeon je bio izabran kao jedan od znamenite Sedamdesetorice, kojima je bio poveren posao prevođenja Biblije sa jevrejskog na grčki jezik.

Na ovaj veliki praznik veruje se da se valja pomoliti Svetom Simeonu i Ani za sreću i zdravlje najmlađih, a ukoliko to učinite iskreno i od srca, oni će im podariti zdravlje, blagostanje i sreću u životu. Stoga ujutru valja poraniti i u crkvi upaliti sveću i pomoliti se.

Sveta proročica Ana beše sveta udovica i starica, zato što pri hramu služaše Bogu dan i noć postom i molitvama, bi udostojena da na Sretenje vidi Gospoda Hrista i da bogonadahnuto objavi svima koji čekahu spasenje u Jerusalimu, da je to očekivani Mesija – Hristos.

Na ovaj veliki praznik veruje se da se valja pomoliti Svetom Simeonu i Ani za sreću i zdravlje najmlađih, a ukoliko to učinite iskreno i od srca, oni će im podariti zdravlje, blagostanje i sreću u životu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com