Moja priča

Mladi par iz Niša zbog epidemije otišao na selo, a SADA IMAJU PRAVO DOMAĆINSTVO (VIDEO)

Snežana Arsić i Đorđe Mihajlović su dvoje mladih i perspektinvnih Nišlija. Nakon što je proglašena epidemija virusa, uvedeno vanredno stanje u državi, njih dvoje odlučuju se na nesvakidašnju avanturu i smeo poduhvat, napuštaju grad i odlaze na selo. Kupili su koke i oformili pravo seosko domaćinstvo.

Snežana je diplomirani komunikolog, PR je agencije za medijsko predstavljanje CDC studio iz Niša, kreator je sajma modela i modne fotografije „Fotogeneza“ i jedan je od osnivača modnog brenda „LM design“. Đorđe je je producent, stvarao je pozorišne i televizijske koncepte, a kasnije i filmski sadržaj. Osnovao je „Školu filma“ u Gimnaziji „Bora Stanković“ i suvlasnik je jednog kafića u Nišu.

O tome kako je došlo do toga da napuste život u gradu, da odu na selo, kako se tamo snalaze i čime se bave razgovarali smo sa Đorđem, koji kaže da je cela ideja krenula prvo kao šala.

“U početku je to bila šala, dok se pričalo o uvođenju vanrednog stanja. Bili smo u fazonu, ako zatvore gradove idemo negde na selo da čuvamo koke. Međutim, kada je situacija postala ozbiljna, kada su počeli da uvode policijske časove i došlo je do toga da ne možemo da radimo u gradu. Jedino što nam je ostalo bilo je da napravimo nešto samoodrživo i onda je ideja od šale prerasla u ozbiljan poduhvat.”

Kupili su koke nosilje i tovne piliće, a o životu na selu ništa nisu znali.

“U početku smo bili veoma smotani, jer ne znamo ništa o tome. Vremenom se ukapira suština svega, a to je da je ovo osnova, egzistencija kakva treba da bude. Naučiš šta sve treba da činiš da bi funkcionisalo domaćinstvo. Jednostavno moraš da radiš stvari koje zahtevaju svakodnevni angažman i rutinu, a kada se navikneš to je idealno.”

Sve koji žele ili planiraju da napuste gradsku sredinu i odu na selo, a još uvek nemaju hrabrosti ili ne znaju kako će se snaći, Đorđe savetuje da se slobodno odluče na taj korak.

“Poručujem da se slobodno usude, jer ništa nije ni približno toliko strašno koliko zapravo izgleda i koliko je tabu, zbog priče da mladi odlaze sa sela i da se niko ne vraća. Mislim da svi koji vole prirodu mogu sebi da daju za pravo takav vid života. Drugo, nije to ništa strašno iz razloga što ti je dostupan i internet, dostupano ti je sve što ti je dostupno u gradu, još ako imaš prevozno sredstvo potpuno si mobilan. A toliko je smirujuće i rasterećujuće tako da mislim da je i zdrava i dobra odluka. A mislim i da se poljoprivreda isprati dosta i da može imati dobru perspektivu. Sada planiramo da kupimo i kozu jednu.”

Od prvog dana Snežana i Đorđe beleže sve šta rade na selu. Snimaju, montiraju i objavljuju na svom Jutjub kanalu “Deka Koka”. Do sada imaju desetak epizoda.

“Snimamo svakodnevicu, ali na šaljiv način i trudimo se da budemo koliko god možemo kreativni. U svemu što radimo trudimo da budemo potpuno iskreni prema ljudima koji nas gledaju, da se ne foliramo, da predstavimo tako kako je. Na nedelju dana izbacujemo epizodu i svaka sadrži neke osnovne aktivnosti koje smo radili u prethodnom periodu. Od toga kako se čiste koke, pa kako se preživljava kada ti je dosadno itd. Evo sada je koka snela prvo jaje, pa će sledeća epizoda bude o tome.”

Život na selu im se veoma dopao, tako da još uvek nisu sigurni šta će raditi kada se ukine vanredno stanje.

“Još uvek nismo smisili, baš nam se dopao život na selu. Ono što je sigurno jeste da 100% zadržavamo kokice i koze. Međutim, krenuće i posao u gradu, pa ćemo videti da se preselimo u neko selo koje je malo bliže.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Haha prava gradska deca koja imaju pare.Svaka cast za ideju ali ovo nije bas realan zivot na selu.

  2. Malo besplatne samoreklame..
    Ne odaju utisak intelektualaca, previse im je jeftin vokabular…
    Mislim da ce se odlicno uklopiti u sredinu gde pripadaju.
    Posebno je neinteligentan nikname “deka koka”, jer je “baka prase” ipak mozak pre svega… oni su smešni, ali papir trpi sve tako da se ovaj moze iskoristiti i u toaletu…

  3. Ne vidim razlog zasto svrstavate seljanje u jeftine, proste i glupe ljude… Svaka jabuka, krastavac, lubenica, paradajz i sve ostalo sto kupite na pijacu je upravo plod rada ovih jeftinih, glupih, prostih ljudi koje ste ovde u komentaru tako okarakterisali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com