Moja priča

U susret Majskoj pesmi: Zvezdani početak za talentovanu Lanu

Osmogodišnja Lana Stojiljković, učenica drugog razreda Osnovne škole "Desanka Maksimović "je neverovatno talentovana devojčica koja glasom prosto osvaja. 

Za nju se slobodno može reći da je na “zvezdanom” početku. Talenat je nasledila od tate koji se takođe bavi muzikom, pa neretko, u pratnji klavijature, vežbaju zajedno kod kuće.

Omiljeni predmeti su joj muzičko i fizičko, a pored školskih obaveza, nimalo joj ne pada teško da ide na privatne časove pevanja u školi Olivera Katića “By Heart” koja je do sada iznedrila nebrojano mnogo talenata.

Pored toga, ide i na časove engleskog jezika i ima odličan uspeh u školi.

“Ništa mi ne pada teško jer sve postižem. Odlučila sam da idem na časove pevanja jer znam da mi to dobro ide. Oliver Katić je odličan kao učitelj, strpljiv je i od njega sam svašta naučila. Što se tiče pesama, najviše volim da pevam “Ciganka sam mala” i “Čamac na Tisi“. Volela bih i da naučim da sviram klavir i kasnije snimim neku pesmu, ali da pre toga upišem i Muzičku školu”, priča Lana za Niške Vesti.

Učitelj Oliver Katić i Lana na času pevanja; Foto: Privatna arhiva

Ranije je trenirala ples i išla na folklor. Nažalost, zbog celokupnih obaveza, sport je morala da zapostavi, što ne znači da neće nastaviti bavljenje sportom čim joj to slobodno vreme bude dozvolilo.

Lana se uveliko sprema da učestvuje i na ovogodišnjem Festivalu dečije pesme – “Majska pesma”, čiji datum održavanja još uvek nije poznat.

Iako će joj to biti prvo veliko takmičenje, kaže da nema tremu.

Vladimir Stojiljković, Lanin otac, koji je i sam prepoznao njen talentan, ne krije zadovoljstvo što je dobio naslednicu koja je nasledila njegov talenat za muziku.

On je u mladosti imao i svoj bend koji je nastupo po čitavoj državi.

Oliver Katić, Lana i Vladimir Stojiljković;Foto: Privatna arhiva

“Prepoznao sam talenat kod nje i odma smo krenuli na časove pevanja i sada radimo na tome da bude što bolja u tome. Sa šest godina je prvi put pokazala afinitete prema muzici i to spontano. Dok sam ja svirao, ona je uzela mikrofon i počela da peva. Rešili smo da je upišemo u školu pevanja gde je imala dva probna časa koja su bila “prolaz” za sam upis u istu. Časovi su prošli sjajno. Učitelj nam je rekao da nije imao skoro polaznika koji je toliko talentovan u njenom uzrastu”, pojašnjava Vladimir.

Iako je njemu i supruzi teško da usklade posao i školske obaveze Lane i njene sestre, ističu da sa zadovoljstvom postižu sve.

Dečiji kulturni centar je osnivač i organizator najstarijeg festivala kompozicija za decu u našoj zemlji “Majska pesma”. Festival je osnovan 1974. godine kao prvi festival kompozicija za decu i pod pokroviteljstvom je Skupštine grada Niša. Tokom postojanja izvedeno je preko 750 kompozicija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com