PolitikaVirus Korona

Miodrag Stanković: Utvrditi odgovornost zbog čega je Dom zdravlja u Nišu ostao bez reagenasa i sanitetskog materijala

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se utvrdi odgovornost za nedostatak sredstava u niškom Domu zdravlja za nabavku sanitetskog materijala reagenasa, kao i da se rebalansom budžeta obezbede dodatna sredstva Domu zdravlja u Nišu, kako bi kovid ambulante nastavile sa normalnim funkcionisanjem.

„Zahtevam da se utvrdi odgovornost za nedostatak sredstava u niškom Domu zdravlja za nabavku sanitetskog materijala, reagenasa i da se hitno zakaže sednica Skupštine Grada Niša, na kojoj će se razmatrati da se rebalansom budžeta obezbede dodatna sredstava Domu zdravlja u Nišu, kako bi kovid ambulante nastavile sa normalnim funkcionisanjem“, izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.
Prema Stankovićevim rečima, Dom zdravlja u Nišu suočava se sa svojevrsnom krizom zbog nestašice reagenasa i sanitetskog materijala. Prema navodima Doma zdravlja opredeljena su sredstva u iznosu od 67,2 miliona dinara za laboratorijske i sanitarne usluge, a da bi nastavio sa normalnim funkcionisanjem neophodno je još 18,6 miliona dinara, kaže Stanković.
Stanković dodaje da su zaposleni u Domu zdravlja obavešteni da od ponedeljka, 06. decembra, laboratorije ni u jednoj kovid ambulanti neće raditi.
“RFZO je nakon pritiska javnosti odobrio dodatna sredstva. Кako je smelo da se dozvoli da dođe do toga da se zdravlje ljudi dovodi u pitanje? Da li ćemo možda ponovo da dođemo u takvu situaciju?Dokle će građani Niša biti talac jedne takve neodgovornosti i prepucavanja između nadležnih organa?Upitno je do kada će kovid ambulante normalno funkcionisati, zbog sukoba koji je očigledno prisutan na relaciji Ministarstvo zdravlja i RFZO. Sve je to dovelo do nestašice reagenasa i sanitetskog materijala u Domu zdravlja u Nišu”, istakao je Stanković.
Odbornik koalicije Niš, moj grad” je ističe da, s obzirom da pandemija ne jenjava, zabrinjavajuća je činjenica da se dovodi u pitanje funkcionisanje kovid ambulanti, koje su suštinski važne u borbi protiv korona virusa.
“Grad sve vreme ćuti o tome i ostaje nemi posmatrač onoga što se dešava u zdravstvenim ustanovama u Nišu.
Nedopustivo je da Grad Niš dozvoli da se zbog nedostatka novca dovede u pitanje funkcionisanje Doma zdravlja, kao jedne od najvećih ustanova zdravstva u ovom delu Srbije, kao i zdravlje naših sugrađana, koje mora da bude na prvom mestu“, zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com