Društvo

Nastavlja se popravka dečijih mobilijara

Mnogi polomljeni i neispravni dečiji mobilijari u Nišu uskoro će biti popravljeni, najavljuju iz JKP “Mediana”.

Brigu o igralištima za mališane do sada je vodilo JKP “Parking servis” pre samo nekoliko dana i zvanično ovu dužnost na sebe preuzelo je JKP “Mediana”. U ovo preduzeće sa novim obavezama stigli su i radnici koji su obavljali posao sređivanja mobilijara. Parking servis je u minuloj godini odradio veliki posao ali je ovih dana ova dužnost poverena drugom preduzeću.

Najavljeno je da će prvo biti obavljen popis a onda će uslediti i detaljna rekonstrukcija brojnih polomljenih dečijih igračaka. Klupe i ljuljaške koje ne mogu da se poprave biće uklonjeni, rekao je direktor Sektora zelenilo u JKP “Mediana” Boban Đorđević.

”Ima puno mobilara koji su postavljeni u poslednjih nekoliko godina, mnogi nisu standardizovani samo zbog toga što su ih postavljali različiti donatori. Nama je potreban popis i standardizacija svega što postoji na terenu. Mnogi mobilari koji su poklon različitih donatora su urađeni u nekom kvalitetu koji posle samo nekoliko godina više ne mogu da se poprave”, kaže Đorđević.

On potvrđuje da će uskoro radnici ovog javnog preduzeća biti na terenu i sačiniti detaljan popis onoga čime grad raspolaže kada su u pitanju dečiji mobilijari.

“To što može da se nađe na tržištu i može da se popravi to ćemo završiti, ako pak  nešto ne možemo da poporavimo, takvi mobilijari će biti uklonjeni, zbog bezbednosti dece”, završava Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com