Virus Korona

Dezinfekcija kontejnera širom Niša

Prethodna dva dana JKP “Mediana” čistila je i dezinfikovala sve podzemne kontejnere širom grada. Stariji modeli nemaju nogaru, noviji imaju ali bez obzira na način otvaranja, svi su dezinfikovani.

 

 

“Imamo oko 230 podzemnih kontejnera u Nišu. Čistimo ih spolja kako bi ljudi koji tu dolaze i otvaraju kontejnere bili bezbedni”, kaže za Niške Vesti direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović.

Ove nedelje čistili su i dezinfikovali podzemne, a naredne sedmice čistiće i prati nadzemne kontejnere.

“Od ponedljka ćemo raditi pranje i dezinfekciju nadzemnih kontejnera. To ćemo raditi posebnim kamionom sa prskalicama koji kontejner prazni i zatim pere”, kaže Pavlović.

U “Mediani” kažu da su sve ulice u gradskim i prigradskim naseljima do sada dezinfikovane minimum po 3 puta. Češće se dezinfikuju najfrekvetnije zone, odnosno tamo gde prolazi najviše ljudi.

“Svakodnevno dezinfikujemo kompletnu “plavu zonu” koja podrzumeva centralno gradsko jezgro, ali sve ulice u gradu smo prošli po minimum 3 puta. U upotrebi imamo 4 autočistilice, 2 autoperačice i kamion za tečno posipnje. Samo kamion pređe do 200 kilometara dnevno”, napominje Pavlović.

JKP “Mediana” konstantno radi na dezinfikciji ulica, bulevara, trotoara i šetališta, kažu. Dečije mobilijare više ne dezinfikuju jer su parkovi zatvoreni.

JKP “Mediana”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. NIKADA NIJE DEZINFEKOVANA ULICA Čarnojevićeva deo ulice koji vodi do fakulteta zaštite na radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com