DruštvoVirus Korona

Komunalna milicija protiv “kovid žurki”. Jedna osoba zatečena na dve žurke iste večeri

Od petka do nedelje uveče Komunalna milicija u Nišu je imala 26 prijava za narušavanje kućnog reda u stambenim zgradama, kaže Milan Đorđević, načelnik Komunalne milicije.

 

“Komunalna milicija je izrekla 15 prekršajnih naloga za nepoštovanje kućnog reda u stambenim zgradama, sedam prekršajnih naloga je izdato za nepoštovanje ličnih mera zaštite, odnosno ne nošenje zaštitnih maski, tri prekršajna naloga je izdato za organizovanje i okupljanje više od petoro lica u zatvorenom objektu i jedan prekršajni nalog za nepoštovanje izdatog naređenja od strane komunalng milicionara”, kaže Đorđević.

Potvrdio je da je u petak jedna osoba zatečena na dve različite žurke.

Milan Đorđević, načelnik komunalne milicije; Foto: Niške Vesti

“Nije mu bilo dovoljno što je sankcionisan prilikom postupanja na jednoj lokaciji, već se odmah nakon toga preselio na drugu lokaciju, gde smo takođe postupali i tu je sankcionisan izdavanjem prekršajnog naloga”, istakao je Ðorđević.

On ističe da okupljenje u stanovima organizuju mlađe osobe, mlađi punoletnici pa čak i maloletnici.

“Veliki deo postupanja proveli smo i u razgovoru sa našim sugrađanima kako je bitno da se poštuju mere zaštite koje su usmerene ka očuvanju zdravlja svih njih i da je ovo jedan od potencijalnih načina kako namlađi sugrađani mogu da se zaraze. Zbog toga apelujemo da roditelji dosta razgovaraju sa decom, da im skreću pažnju na to da moraju da poštuju važeće mere i da pokušamo da se svi suzdržimo od nekog ponašanja koje može da naruši zdravlje i njihove dece i celih porodica”, kaže Đorđević.

Đorđević dodaje da po zakonu o prekršajima maloletnim licima ne može da se izda prekršajni nalog, ali se zato on izdaje roditelju ili staratelju tog maloletnog lica.

“Prekršajni nalozi za nepoštovanje kučnog reda u stambenim zgradama iznose 10.000 dinara, za nepoštovanje ličnih mera zaštite izdaje se prekršajni nalog od 5.000 dinara, za nepostupanje po naređenju komunalnog milicionara je 10.000 dinara i za organizovanje i okupljanje više od petoro lica je 5.000 dinara”, kaže Đorđević.

Dodaje da su u slučaju “kovid žurki” komunalni milicionari imali i zajednička postupanja sa policijom opšte nadležnosti tako da je o policija sa svoje strane prema roditeljima preduzela odgovarajuće mere.

“Nadam se da će roditelji da poslušaju sve savete i sugestije i da vodimo računa o svom i zdravlju drugih”, ističe Đorđević.

Đorđević ističe da su ugostiteljski objekti poštovali zatvaranje svojih lokala u 14 sati, kao i sve sanitarne mere koje su im naložene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com