Društvo

Posao za još 16 komunalnih milicionera

Niš je prvi i jedini grad u Srbiji koji je dobio stratešku mapu buke još 2018. godine. Starteška mapa buke podrazumeva  sveobuhvatni dokument o izvorima i proceni nivoa buke u Gradu.  20 .aprila obeležava se Međunarodni dan zaštite od buke, a niška Komunalna milicija još uvek nema merače za nivo buke, već samo delimičnu opremu.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je izjavlila da će posao u Komunalnoj miliciji dobiti još 16 ljudi.

„Najbitnije je da se kadrovski opremamo i da dobijemo veći broj komunalnih milicionera, kako bismo mogli da opslužujemo ceo Grad. Naša ideja je da sada, pošto smo u poslednjih godinu dana primili pet komunalnih milicionera, dobijemo saglasnost od vladine komisije za još 16 ljudi. Mislim da će to u ovom trenutku biti dovoljno, sa već postojećim kadrom, koji ćemo da opremamo. Opremili smo ih već službenim automobilima, neophodno je da imaju i određenu opremu, kako bi mogli da mere buku, i da zajedno sa komunalnim inspekcijama naših pet gradskih opština prionemo na posao“, pojašnjava ona.

Prema njenim rečima, kadrovska politika jako važna, kako bi se tim komunalnih milicionera, koji moraju da prođu neophodnu obuku, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova, kompletirao što pre.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button