Društvo

“Oko sokolovo” usnimilo više od 20.000 prekršaja vozača

Tokom septembra, oktobra i novembra “Oko sokolovo” zabeležilo je na niškim ulicama 20.124 prekršaja, rekao je načelnik niške komunalne milicije Dejan Kovačević.

“Broj prekršaja u vezi sa nepropisnim parkiranjem značajno se smanjio u novembru. Sada evidentiramo dnevno od 70 do 90 prekršaja, a u septembru i oktobru bilo je 300 do 450 prekršaja”, izjavio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, najčešći prekršaji vozača su parkiranje na trotoaru, na prilazima kućama i stambenim zgradama, na zelenim površinama i na odstojanju manjem od šest metara od raskrsnice.

Povodom negodovanja Nišlija da im kazne stižu i za parkiranje ispred kuća ili ulaza u dvorište, Kovačević objašnjava da je reč o javnim površinama na kojima je zabranjeno parkiranje i to je obeleženo žutim linijama.

“Kažnjava se parkiranje na tom mestu, ali ne i zaustavljanje da bi se otvorila kapija, istovario nameštaj, ogrev ili bilo šta drugo. ‘Oko sokolovo’ pored fotografija pravi i kratke video snimke na kojima se vidi da li se neko zaustavio da bi otvorio kapiju i ušao u dvorište ili se parkirao”, istakao je Kovačević.

On je kazao da operateri pregledaju svaki video snimak i storniraju takve snimke, na kojima se vidi da je reč o zaustavljanju.

Ukoliko se dogodi greška, dodao je Kovačević, vozači se žale i te žalbe se uvažavaju.

Kazna za nepropisno parkiranje iznosi 5.000 dinara, a ukoliko se plati u roku od osam dana smanjuje se za polovinu.

Gradjani Niša su zbog rada dva vozila Komunalne milicije sa sistemom “Oko sokolovo” organizovali protest ispred Gradske kuće, ali se pozivu koji je podeljen preko društvenih mreža odazvalo svega dvadesetak ljudi.

Oni su zatražili da se rad “Oka sokolovog” obustavi sve dok grad ne obezbedi veći broj parking mesta.

Niš trenutno ima oko 3.600 parking mesta i više od 81.000 registrovanih vozila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ово је град а не ливада и у њему постоје правила која мора да се поштују ! Незадовољни нека се врате одакле су дошли !

  2. Kad bi novac od naplate ostao gradu Nisu bilo bi ok , a ne da se novac prosledjuje budzetu grada Beograda .

  3. A ti si djuro kao iz grad
    Sram te reci izgovorenih bilo
    Usla popka u cipelu
    Vozis li ti djurooo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com