Društvo

Od početka rada sistema “Oko sokolovo”, broj kazni smanjen za 10 do 15 puta

Posle šest meseci od početka rada broj kazni „Oka sokolovog“ smanjen je za 10 do 15 puta, tvrde nadležni.

Foto: Printscreen / fb stranica gradonačelnice Dragana Sotirovski

“To je dokaz da većina vozača u Nišu danas poštuje pravila u saobraćaju posebno u najužem gradskom jezgru. Nema više izraženih problema sa zaustavljaljem i zadržavanjem u žutoj traci, pešačke i biciklističke staze su slobodne, olakšano je kretanje trotoarom osobama sa invaliditetom, a učesnici u saobraćaju brže stižu do cilja što je bio i imperativ uvođenja „Oka sokolovog“. U centru grada Nišlijama smo ponudili i prvu podzemnu garažu. Radimo na povećanju parking mesta. Javno-privatno partnerstvo u izgradnji novih garaža jedno je od rešenja u povećanju broja parking mesta”, napisala je gradonačelnica Dragana Sotirovski na svojoj fejsbuk stranici.

Dejan Kovačević, načelnik Komunalne milicije navodi da od kada je sistem „Oko sokolovo“ krenuo sa radom, na ulicama je dnevno registrovao preko 1.000 prekršaja, dok sad taj broj iznosi od 60-90 na dnevnom nivou.

Načelnik Komunalne milicije; Foto: Printscreen / fb stranica gradonačelnice Dragane Sotirovski

„Od kako je sistem Oko sokolovo na ulicama Niša značajno se poboljšalo stanje u saobraćaju u gradu Nišu. To poboljšanje se najviše pokazalo u centralnim delovima grada i u ulicama kojima kruži „Oko sokolovo“. Nema više parkiranih automobila u saobraćajnim trakama koji ometaju normalno odvijanje saobraćaja. Nema više parkiranih automobila na trotoarima koji ometaju normalno odvijanje pešačke komunikacije. Nekada nam je trebalo sat i po vremena da stignemo od tačke A do tačke B. Sada je to vreme smanjeno na 20 do 30 minuta“, pojašnjava Kovačević.

Foto: Printscreen / fb stranica gradonačelnice Dragane Sotirovski

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com