Virus Korona

JURA SE NEĆE ZATVARATI – Više od 60 radnika te fabrike zaraženo koronavirusom

Fabrika “Jura” u Nišu žarište je koronavirusa u Nišu, pošto je u toj firmi zaraženo više od 60 radnika. Međutim,  direktor Doma zdravlja kaže za RTS da će ono biti uskoro sanirana.

 

“Ja bih rekao da to nije novo žarište, poslednjih mesec dana je oko 65 zaraženih, gradonačelnica je zakazala vanrednu sednicu Štaba, gde smo razgovarali i doneli određene mere i mislim da će “Jura” kao žarište ubrzo biti sanirana”, rekao je za RTS direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan.

Navodi da “specifičnost postoji čim se radi u takvim kolektivima” te dodaje da nikada ne možemo da budemo sigurni da li neko može biti prenosilac virusa.

“Niš je stabilan grad, siguran grad, radnici “Jure” mogu da rade svoj posao uz sve mere koje je krizni štab preduzeo. Trudićemo se da sve radnike testiramo, trudićemo se da radnici budu bezbedni, neće se sigurno zatvarati fabrika, takav je stav. Jeste bilo alarmantno u jednom trenutku”, napominje Jerkan.

Jerkan je rekao da se blago povećao broj pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja. U toku dana lekari ove zdravstvene ustanove obave oko 300 pregleda ukupno, ali to su i oni pacijenti koji dolaze na kontrolne preglede.

Kovid ambulanta će u subotu biti premeštena u Duvaništu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com