Zdravlje

Dom zdravlja “otvorio vrata” za preventivne preglede

Dom zdravlja Niš ponovo će u subotu 21. januara u centralnom objektu, u periodu od 07:00 do 14:00 časova organizuje akciju „Otvorena vrata“ za preventivne i skrining preglede.

Iz ove zdravstvene ustanove mole sugrađane da odvoje par sati i provere svoje zdravlje i time spreče nastanak
bolesti kao i komplikacija.

“Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš”, saopštili su.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i skrining preglede na rano otkrivanje karcinoma debelog creva,  na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska), na rano otkrivanje dijabetesa, na rano otkrivanje depresije.

Služba za polivalentnu patronažu je pozvala žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke, dok je Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju.

U Domu zdravlja su zaključili da građani treba da iskoristite pogodnost koju pruža Dom zdravlja Niš i proverite svoje zdravlje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com