Zdravlje

U Nišu ima gripa i kovida, ali nema malih boginja

U Nišu raste broj obolelih od korona virusa, grip je laboratorijski potvrđen, ali nema obolelih od malih boginja, izjavila je danas pomoćnica direktora niškog Doma zdravlja Danijela Nešić.

“U poslednjih nedelju dana zabeležen je rast broja obolelih od korona virusa. Poslednjih par dana broj pozitivnih na kovid je između 40 i 50”, kazala je Nešić.

Prema njenim rečima, procenat pozitivnih na korona virus, u odnosu na broj testiranih, sada je već oko 10 odsto, a pre petnaestak ili 20 dana bio je tri do pet odsto.

Nešić je istakla da Dom zdravlja raspolaže jednovalentnim Sinofarm i Fajzer kovid vakcinama, kao i bivalentnim čiji su proizvođači Moderna i Fajzer.

“Bivalentne vakcine se preporučuju ljudima koji su primili makar jednu dozu “obične” vakcine protiv kovida”, kazala je Nešić.

U Nišu je, dodala je, obuhvat vakcinacije odraslih osoba protiv vakcinama protiv korona virusa preko 65 odsto. Nešić je rekla da nije kasno da se građani vakcinišu i protiv gripa i istakla da Dom zdravlja raspolaže i dalje vakcinama protiv te bolesti. Vakcinu protiv gripa, kazala je, primilo je do sada u niškom Domu zdravlja oko 9.600 osoba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com