Društvo

JKP “Tržnica”: Otvorena online pijaca

Pijaca u Nišu ponovo radi, ali putem interneta. U vreme kada su pijace u gradu zatvorene zbog koronavirusa, JKP “Tržnica” Niš ponudila je opciju na svom sajtu koja povezuje kupce i prodavce.

Online pijaca u Nišu danas je počela sa radom na sajtu JKP “Tržnica”. Proizvodi su već na sajtu, a na njemu su i oni koji nude proizvode. Opcija je mnogo, a biće ih još. Iako funkcioniše od danas, već je odličan odziv, kažu.

 

“Do noćas smo ubacivali podatke sa većinom proizvoda i ponuđača. Kako vreme ide dodavaćemo ih sve više. Sada svaki kupac može da uđe na naš sajt, da vidi ponudu, ponuđače koji imaju proizvod koji mu je potreban. Kada kupac “ode” do ponuđača može da vidi celu njegovu ponudu”, kaže za Niške Vesti direktor JKP “Tržnica” Goran Đorđević.

Kod onih koji proizvod nude na sajtu su navedeni svi podaci za kontakt, kao i informacija da li je u pitanju trgovinska radnja ili poljoprivredno gazdinstvo. Što se isporuke tiče, ima prodavaca koji robu dovoze besplatno ukoliko poručite preko određene sume novca, a neki ovu uslugu naplaćuju.

Prethodne sedmice pojavilo se mnogo grupa na društvenim mrežama gde su prodavci plasirali svoje proizvode. Ipak, Đorđević kaže da ovaj potez nije vezan za to. Tvrdi da je ideja postojala i ranije, a sada dolazi vreme kada proizvođači imaju svoje proizvode a nemaju gde da ih plasiraju jer pijace ne rade.

“Mi smo još ranije pripremali i pokušavali da napravimo tako nešto, a sada je trenutak kada imamo više vremena jer dosta naših zaposlenih radi od kuće tako da smo mogli da se posvetimo svemu tome. Uz neke male izmene dobili smo ono što sada služi nameni”, kaže Đorđević.

Ipak, iako je u ponudi sve kao i na standardnoj pijaci, cene nisu prikazane na sajtu.

“Cena nema jer ima više ponuđača, a JKP “Tržnica” je tu za iznajmljivanje poslovnog prostora i mesta na pijacama. Prodaja nije u našem domenu i ne smemo da prodajemo, već samo posredujemo između dobavljača i kupaca”, ističe Đorđević.

Da bi bili na sajtu ponuđačima se ne naplaćuje, napominju u JKP “Tržnica”. Usluga je besplatna i tako će biti dok traje vanredno stanje. Plan je da online pijaca nastavi sa radom i u budućnosti jer će prodavcima koji vrše isporuku iz svojih kombinovanih vozila po gradu biti i dalje interesantno da svoje proizvode distribuiraju direktno kupcima. A Đorđević kaže da online ponuda nije vezana isključivo za Niš, te da mogu da posreduju i za druge okruge jer putem interneta nema ograničenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Od JKP Trznica sam očekivao da uradi i skicu tezgi sa pijaca i za svaku tezgu da navede zakupca tezge, njegovu ponudu i kontakt. Tako se kupovalo pre Korone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com