Društvo

Jedinstveni primerak knjige “Konstanin veliki – legenda i stvarnost” na licitaciji Lokalne fondacije Niš

Jedinstveni primerak knjige „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“ iz lične kolekcije Dejana Stojiljkovića, Nišlije i jednog od najpopularnijih i najčitanijih savremenih pisaca u Srbiji, nalazi se na novoj licitaciji koju pokreće Lokalna fondacija Niš.

Ovo ekskluzivno dvojezično izdanje o životu čuvenog vladara rođenog na prostoru današnjeg Niša, pripremljeno je na srpskom i engleskom jeziku. Knjiga je luksuzno opremljena, sa bogatim ilustracijama, prilagođena širokoj čitalačkoj publici, a obuhvata biografiju Konstantina velikog, ekonomske aspekte i uređenje njegove države, kao i fenomen Konstantina u popularnoj kulturi. Štampana je sa kožnim povezom, a na koricama sadrži medaljon sa Konstantinovim likom. Autori su Dejan Stojiljković, Nebojša Ozimić i Zoran Simonović.

Foto: Lokalna fondacija Niš

Knjigu je po svom izboru Dejan Stojiljković izdvojio iz lične kolekcije i potpisao za licitaciju, koja je otvorena od 25. decembra ove godine do 1. januara 2021. godine u 12 sati, a odvija se isključivo na fb stranici fondacije. Početna cena na licitaciji za knjigu „Konstantin veliki – legenda i stvarnost“ je 2.000 dinara.

Sredstva prikupljena na licitacijama Lokalne fondacije Niš biće usmerena u fond kroz koji će biti podržane inicijative u Nišu u oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada.

Dejan Stojiljković je prozni i dramski pisac, filmski i strip-scenarista. Objavio je romane Konstantinovo raskršće, Duge noći i crne zastave, Znamenje anđela, Kainov ožiljak (u četiri ruke, sa Vladimirom Kecmanovićem) i Olujni bedem, kao i prozne zbirke Leva strana druma, Low Life i Kišni psi. Zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem i Draganom Paunovićem autor je ilustrovane trilogije o Nemanjićima, koju čine knjige U ime oca, Dva orla i U ime sina. Jedan je od scenarista serije „Senke nad Balkanom“ u režiji Dragana Bjelogrlića. Laureat je prestižne književne nagrade „Miloš Crnjanski“ (za roman Konstantinovo raskršće). Proza mu je prevođena na ruski, engleski, grčki, slovački, makedonski, slovenački i francuski.

Licitacija je otvorena do 1. januara u 12 sati, a prvog dana naredne godine zvanično Lokalna fondacija će proglasiti pobednika. Licitacija se odvija isključivo u objavi na fb stranici Lokalne fondacije Niš.

Ovo je druga licitacija u nizu koju realizuje Lokalna fondacija Niš. Prethodno je na licitaciji bio potpisani dres legendarnog fudbalera Radničkog iz Niša Saše Cakija Stojanovića. Dres je prodat za 12.000 dinara.

Kupovinom nekog predmeta na licitaciji građani postaju donatori, a na taj način pomažu svom komšiluku, gradu, prijateljima, u misiji da svi zajedno gradimo lepši i prosperitetniji Niš! Informacije o svim donacijama i budućim realizovanim aktivnostima biće dostupne na sajtu www.fondacijanis.rs.

***

Lokalna fondacija Niš nastala je sa idejom da poveže ljude različitih interesovanja i profesija, omogući građanima Niša prostor za aktivno udruživanje i obezbedi podršku za rešavanje problema u lokalnoj zajednici koje građani ne mogu sami da reše. Ideja nam je da spojimo ljude koji imaju ideje sa društveno odgovornim kompanijama i ljudima koji imaju sredstva, vreme i znanje da te ideje sprovedu u delo. Lokalna fondacija Niš funkcioniše uz podršku Trag fondacije. Cilj je da prikupimo 15.000 evra koje će nam Trag fondacija duplirati, a zatim ćemo tih 30.000 evra uložiti u zajednicu tako što ćemo dati podršku najboljim lokalnim inicijativama u našem gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com