Društvo

Portret sa likom Branka Miljkovića na onlajn licitaciji LFN

Lokalna fondacija Niš nastavlja dobru tradiciju Fejsbuk licitacija! Ovog puta na licitaciji se nalazi portret sa likom Branka Miljkovića, autora Miodraga Daje Anđelkovića.

Umetničko delo je uramljeno, dimenzija 40×35cm, a licitacija je otvorena do ponedeljka, 4. marta u 17 sati. Početna cena je 5.000 dinara, a ponude se daju isključivo u komentarima objave na Fejsbuk stranici Lokalne fondacije Niš.

“U godini kada obeležavamo 90 godina od rođenja čuvenog niškog pesnika, za poštovaoce njegovog dela nudimo sjajno umetničko delo, a uskoro očekujte još jedno iznenađenje. Branko Miljković jedan je od najistaknutijih pesnika na ovim prostorima, princ poezije, rođen je u Nišu 1934. godine. Ostavio je dubok pečat i neizbrisiv trag, a njegova poezija postala je vanvremenska”, navode iz Lokalne fondacije .

O autoru:

Portret poznatog umetnika Miodraga Daje Anđelkovića našao se na licitaciji zahvaljujući njegovoj porodici koja je donirala ovo umetničko delo. Anđelković je bio istaknuti akademski slikar i dobitnik mnogobrojnih nagrada za svoje umetničko stvaralaštvo. Bavio se slikarstvom kroz uljane slike, akvarele i kolaže, ali i grafikom, esejistikom i likovnom kritikom. Izlagao je u mnogobrojnim zemljama širom Evrope, kao i u Aziji. Izlagao je na samostalnim, kao i na više od 200 kolektivnih izložbi u Srbiji. Bio je član Udruženja likovnih umetnika Srbije, Društva srpskih umetnika “Lada” i Grupe A, kao i dugogodišnji saradnik Narodnih novina, gde je objavljivao prikaze izložbi i feljtone. Do penzionisanja je radio u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Nišu kao muzejski savetnik konzervator. Preminuo je 2021. godine.

Podsetimo, Lokalna fondacija Niš prikuplja sredstva i podržava najbolje ideje sugrađana kroz javne konkurse. Do sada je ukupno podržano 35 ideja formalnih i neformalnih grupa građana sa teritorije svih pet gradskih opština.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com