Kultura

Izložba fotografija Dalibora Čerškova – “After dark”

Dalibor Čerškov predstaviće se izložbom fotografija “After dark” u kafe galeriji Paris Art od nedelje 22. aprila. Otvaranje postavke je zakazano za 20 sati, a građani će imati mogućnost da izložbu pogledaju do 29. aprila.

Ulaz je besplatan.

Ova serija fotografija bazirana je na uličnoj fotografiji i dopunjena pažljivo odabranim detaljima. Fotografije su usnimljene u periodu od 2010. do 2016. godine, spontano beležeći kadrove priče.

Lajt motiv, ako mogu da kažem, slučajni scenario za ovu izložbu, može se naći u knjizi Harukija Murakamija, ‘Kad padne noć’. Mojoj prvoj pročitanoj knjizi tog japanskog pisca.” ističe Čerškov.

Radno vreme galerije je od ponedeljka do četvrtka 09:00-00:00, petkom i subotom 09:00-01:00, a nedeljom od 17:00 do 00:00h.

On dodaje da se u mraku sve pojačava.

“Našao sam da u noćnoj fotografiji nije reč o mestu koje fotografišeš (kada se radi o ulici), ili osobama, ili stvarima, već o sopstvenom viđenju stvari oko sebe, i atmosferi koju same fotografije prenose. Noć se igra našim umovima, gde ponekad, obična mesta, skriveni objekti i ljudi postaju neobični usled igre noćnog osvetljenja.”

Kao da sve što čovek oseća i radi “prelazi u skrivenu želju, dobija oblik i prepliće se sa mrakom i zvukovima noći.”


Dalibor Čerškov rođen je 1982. godine u Nišu. Završio je studije građevinarstva na GAF-u. Objavljivao fotografije u magazinima: Refoto, Nylon Korea, Vogue Italia… kao i na internet portalima.

Izlagao je često na grupnim foto-izložbama, a 2014. godine imao samostalnu izložbu fotografija pod nazivom ‘Foto dnevnik 018’, u galeriji Niškog kulturnog centra. Autor je bloga woarw.blogspot.rs, na kome objavljuje tekstove o fotografiji, te priče i pesme.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com