Kultura

Niš bez šminke – izložba Dalibora Čerškova u Mezanin galeriji

Ulična galerija „Mezanin“ nastavlja da organizuje sjajne izložbe na otvorenom, a sledeća u sada već dugom nizu je izložba fotografija „Niš bez šminke“ fotografa Dalibora Čerškova. Zvanično otvaranje je zakazano za nedelju, 4. septembra od 20 sati, na dobro poznatoj adresi u Balkanskoj ulici.

Postavka obuhvata izbor od 36 fotografija, koliko staje u jednu rolnu foto filma.

„Simboličan omaž analognoj fotografiji, koja je moja prva ljubav. Kroz ove ulične fotografije možete da se prošetate kroz vreme od nekoliko prethodnih godina u gradu Nišu, gde sam beležio ove neponovljive momente. Od iscepanih postera na zidovima koji nose likovnost kolaža, i ljudi u neobičnim situacijama, do urbanih pejzaža i gradskih detalja. Niš iz mog ugla, uličnog fotografa …Niš bez šminke“ kaže Dalibor Čerškov.

O autoru:

Dalibor Čerškov, rođen je u Nišu, maja 1982. Diplomirao na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu. Počeo 2008. da objavljuje fotografije u časopisu ReFoto. Izlagao na grupnim izložbama studenata tehničkih fakulteta u Novom Sadu – „PDP Convention“ od 2010 do 2014. godine, gde je nagrađivan. Ima dve samostalne izložbe; “Foto dnevnik 018” 2014. godine u galeriji NKC u Nišu, potom, izložbu “After dark” u kafeu “Paris Art” 2018. godine. Takođe je učestvovao na mnogim grupnim izložbama u Srbiji. Od magazina najradije izdvaja “Nylon Korea” sa foto reportažom o gradu Nišu, kao i internet portal “Photo Vogue Italia” gde je postavljao svoje ulične fotografije koje je moderirala čuvena Franka Sozani. Radi kao multimedijalni frilenser.

Na otvaranju, pored fotografija, Dalibor će publici takođe predstaviti svoje video radove uz muzičku podršku PERKa.

Mezanin galerija je jedinstveni prostor u Nišu, koji kao umetnička galerija na ulici pruža priliku svim prolaznicima i posetiocima da besplatno i u bilo kom trenutku pogledaju postavke.

Galerija Mezanin koju vodi grupa „Čaj odličan“ jedan je od sedam projekata koji je Lokalna fondacija Niš podržala na prvom konkursu i 2021. godini i jedan od ukupno 29 podržanih projekata na tri do sada realizovana javna konkursa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com