DruštvoKultura

Otvorena izložba najlepših fotografija pećina u Galeriji 77

 U Galeriji 77 otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Podzemni svet u fokusu“. Izložba obuhvata tridesetak fotografija nagrađenih na istoimenom foto-konkursu koji je prošle godine organizovala Nacionalna asocijacija upravljača turističkih speleoloških objekata Srbije.

Direktor Narodnog muzeja u Aranđelovcu i predsednik nacionalne asocijacije upravljača turističkih speleloških objekata u Srbiji, Darko Pavlović, rekao je da je prošlogodišnji foto- konkurs prvi koji je ta asocijacija organizovala.

„Cilj konkursa je afirmacija i promocija speleoloških objekata u našoj zemlji. Hteli smo da skrenemo pažnju javnosti na lepote podzemnog sveta“, istakao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, pećine u Srbiji godišnje obiđe oko 400.000 ljudi. Pavlović je najavio da će već tokom aprila biti raspisan novi foto-konkurs, a nagrade će biti dodeljene u Nedelji pećina, od 11. do 17. oktobra.

Ana Radovanović iz Direkcije z izgradnju grada koja upravlja Cerjanskom pećinom izjavila je da će svi zainteresovani izložbu moći da pogledaju do kraja marta i to radnim danima od 10 do 16 časova, a vikendom od 11 do 18 časova.

„Posebno nam je drago što se među nagrađenim fotografijama nalaze i dve koje su nastale u Cerjanskoj pećini“, izjavila je Radovanović.

Ona je kazala da je Cerjanska pećina trenutno zatvorena za posetioce zbog visokog vodostaja unutar pećine, ali da svi oni koji žele mogu da se već prijave Direkciji za izgradnju grada jer je u toku formiranje gupa koje će sa obilascima krenuti od sredine aprila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com