Društvo

INAT ili JAVAŠLUK šta li je? I dalje nema struje u Stonoteniskom domu

Nedostajuća plomba na jednom brojilu niškog Stonoteniskog doma, razlog je što niški stonoteniseri sede u mraku od septembra prošle godine… tako je sve počelo, jer je otkrivena “neovlašćena potrošnja” a struja isključena.

U Sportskom centru “Čair”, kažu da su uradili sve što je do njih da problem bude rešen, ali se juče pojavio neki zaostali račun iz 2013. godine koji ponovo opterećuje Sportski centar iako je Grad Niš nedavno sklopio reprogram za sva gradska dugovanja u koja su uključena i dugovanja Stonoteniskog doma.

Bojan Stamenković, stonoteniser u invalidskim kolicima, potvrdio je Niškim Vestima da problem sa strujom i dalje nije rešen.

Stalno imamo obećanja, još od decembra da će sve uskoro biti gotovo i nikako. Sada i jeste skoro sve gotovo, postavljen je nevi strujomer, povezano je sve na instalaciji ali nije puštena struja. Sad se pojavljuje neka priča da treba da se plati još neki novac kako bi priključili struju. Razumem ja da sve treba da se pokrije papirima, ali mi već predugo čekamo”, tvrdi on.

Niški stonoteniseri su dugo trenirali u hodniku hale “Čair”, više ni to nije moguće.

“Iz hale “Čair” su nas isterali pre priprema za Dejvis kup i više nas ne puštaju tamo, tako da više nemamo gde da treniramo. Ne znam više na koji način da se borimo, sve smo pokušali. Pet i po meseci nema struje, ovo više nije normalno”, kaže razočarano Stamenković.

Direktor Sportskog centra Čair Dragan Perić, kaže da se objekat ne vodi na njih i da je rešenje u rukama Grada, Sportski centar je samo korisnik.

Postoji tu neko neslaganje na relaciji Distribucija – Grad ali mi nemamo ništa sa tim. Što je do nas mi smo sve uradili, kako je od nas traženo”, kaže Perić za Niške Vesti.

Juče je na adresu niškog Sportskog centra došao novi račun iz Distribucije.

“Stigli su juče neki zaostali računi iz perioda 2013-2015 godine koji iznose 48 hiljada dinara sa kamatom koja je 22 hiljade. Mi smo dali nalog našoj finansijskoj službi da usaglasi račune sa niškom Distribucijom kako bi znali realno stanje”, kaže za Niške Vesti Žan Stefanović, pomoćnik direktora Sportskog centra “Čair”.

Grad Niš ima reprogram za sve dugove, u taj reprogram ušla si i dugovanja Stonoteniserskog doma, ovi novi računi su se pojavili tek juče. Uz napomenu da smo uradili baš sve što je od nas traženo, nadam se da će struja u Stonoteniskom domu biti puštena do petka, završava Stefanović.

Stonoteniski dom je pušten u rad još 1977. godine, poseduje salu sa 4 stola za stoni tenis, garderobu, svlačionice i kancelrijski prostor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com