Društvo

Panel diskusija o roditeljstvu u Nišu – Kulturna tkanina roditeljstva

International Education Centre iz Niša i Humanitarna organizacija „Nađi Raula“, organizuju panel diskusiju „Izazovi u roditeljstvu ranog razvojnog uzrasta u različitim kulturama – kulturna tkanina roditeljstva“. Događaj se organizuje u petak, 9. februara 2024. godine u 15.30 sati u prostorijama International Education Centre, Ivana Gundulića 11 u Nišu.

„Vi znate da je nama rani razvoj dece važan. Još kao srednjoškolci u okviru naše organizacije bili smo posvećeni pružanju podrške porodicama u teškim trenucima. Takođe, našoj porodici je ova tema posebno važna. Zdrava porodica je potrebna svakom društvu, koje teži određenim vrednostima. Ova saradnja sa kolegama iz Internacionalnog obrazovnog centra omogućava nam da zajedno istražimo najbolje prakse i razmenimo dragocena isksutva“, izjavio je Jovan Milić, ispred Humanitarne organizacije „Nađi Raula“ i dodaje: „Ova panel diskusija predstavlja važan korak ka razumevanju raznolikosti roditeljstva u globalnom kontekstu. Radujemo se dijalogu koji će obogatiti naše razumevanje izazova i mogućnosti u ovoj oblasti., navodi se u saopštenju.

Kako ističu organizatori, očekuju duboki uvid u izazove sa kojima se roditelji suočavaju u razvoju svoje dece, posebno istražujući kako različite kulture oblikuju roditeljstvo. Svoja zapažanja podeliće stručnjaci iz oblasti obrazovanja, zdravstva i psihologije.

“Da bismo živeli i učili u poštovanju, važno je da našu decu naučimo toleranciji i različitosti u ranom detinjstvu. Duboko verujem da su poštovanje različitosti i tolerancija osobine nužne za buduće generacije svetskih lidera.

Evo par citata kojima učim našu decu:

“U različitosti postoji lepota i postoji snaga.” „Naravno da smo nacija razlika. Te razlike nas ne čine slabima. Oni su izvor naše snage.” “Što je veća raznolikost, to je veće savršenstvo.” “Različitost je jedina stvarna stvar koja nam je svima zajednička. Slavite je svaki dan”,  izjavila je Barbara Tolevski, osnivačica IEC-a.

Među govornicima na ovoj panel diskusiji očekuju se i Aleksandar Milovanović, master psihologije, prof. dr Tatjana Stefanović Stanojević sa Filozofskog fakulteta u Nišu i Marjan Zdravković, ispred ANIP „Mozaik“. Moderator panela je Milica Pejčić, master pedagog. U okviru svečanog otvaranja panela, očekuje se nastup gostiju iznenađenja.

Događaj je otvoren za sve uz prethodnu prijavu na mejl: sma.nominacije@gmail.com

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com