Društvo

Jubilarni 10. Forum mladih naučnika

Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša uz podršku porodice Milić i partnera ove godine organizuje jubilarni 10. Forum mladih naučnika sa sloganom „decenija znanja“.

Kako ističu organizatori, ideja je da cela jedna nedelja u maju bude posvećena forumu mladih naučnika, te se očekuje da se cele nedelje organizuju prateće aktivnosti samog foruma.

Nedelja će se završiti velikim forumom. Ovogodišnji Forum mladih naučnika održaće se u maju.

Ne mogu da verujem da se naš školski Forum mladih naučnika, događaj koji smo pokrenuli kao učenici tadašnje Mašinsko – tehničke škole „15.maj“ u Nišu, organizuje deseti put. Pozadina pokretanja samog foruma je čvrsto ukorenjena u ideji da na jednom mestu promovišemo mlade i talentovane ljude i da u doba globalne apatije javnosti predstavimo prave uzore“ – ističe Jovan Milić, osnivač Foruma i globalni direktor H.O. „Nađi Raula“, on dodaje da je ovogodišnji forum posvećen mladim talentima: „I ove godine forum smo posvetili mladim talentima, budućim naučnicima. U sklopu panel diskusije javnosti predstavljamo petoro mladih i talentovanih ljudi, a svakako ćemo na početku razgovarati i sa nekadašnjim učesnicima ovog foruma, koji su sada uspešni u svojim profesijama.“

U sklopu ovogodišnjeg Foruma mladih naučnika, biće organizovana i izložba slika „Forum mladih naučnika kroz godine“ u okviru koje će biti predstavljene fotografije nastale na prethodnim forumima.

„Kroz izložbu slika želimo da se prisetimo svih onih trenutaka i svih mladih ljudi, koji su tokom svih ovih godina govorili na forumu. Prisetićemo se i svih država koje su bile domaćini foruma, a kroz holograme naši saradnici će govoriti o istorijatu samog foruma. Sve zvanice na jubilarnom 10. Forumu mladih naučnika dočekaće špalir mladih i talentovanih ljudi iz cele Srbije“ – poručuje Milić.

On posebno ističe i umetnički program, koji će simbolizovati ljubav, porodicu i važnost mira i tolerancije.

Kako ističu organizatori, kroz deset godina Foruma predstavilo se više od 50 mladih i talentovanih ljudi, a Forum je posetilo preko 1.800 pojedinaca. Isto tako, mediji su o forumu izvestili preko 572 puta.

Kroz panel diskusiju „Kaldrmom znanja“ na ovogodišnjem forumu mladih naučnika govoriće se o položaju talenata, o mogućnostima za napredovanje i o sistemu vrednosti ka kojem svako zdravo društvo treba da teži.

„Mi jesmo ponosna, slobodarska zemlja, rasadnik talenata i mislim da je važno da te talente čujemo. Setite se, kada smo mi bili srednjoškolci na nacionalnim medijima je bila retkost da čujete da je neki učenik ili student osvojio medalju na naučnoj olimpijadi, sada je to realnost, čak i u drugom dnevniku vi možete čuti da su učenici nagrađeni, da li je dovoljno? Sigurno da ne, ali mislim da je napredak očigledan“ – zaključuje Milić.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće na Forumu mladih naučnika, slanjem prijave putem sajta Humanitarne organizacije „Nađi Raula“.

Kako ističu iz H.O. „Nađi Raula“, imena govornika biće objavljena u aprilu, kao i celokupni program.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com