Virus KoronaZdravlje

„Fajzerove“ vakcine posle Nove godine stižu na nedeljnom nivou

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije Mirsad Đerlek izjavio je da će “Fajzer” u januaru, februaru i martu na nedeljnom nivou da isporučuje Srbiji vakcinu protiv koronavirusa.

Đerlek je rekao da bi u januaru trebalo da bude isporučeno 78.000 doza vakcina, u februaru 98.000 i u martu 114.000 doza vakcina protiv koronavirusa.

“To, pre svega, zavisi od proizvođača i mnogo drugih stvari, ali to su isporuke koje su planirane za Srbiju. Tako će, paralelno sa imunizacijom najstarijih korisnika staračkih domova, biti vakcinisani i zdravstveni radnici koji su u kovid sistemu”, naveo je Đerlek.

On je objasnio da je napravljen plan imunizacije korisnika staračkih domova tako da se vakcine što pre potroše i naglasio da će se vakcinacija sprovoditi ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima širom Srbije.

Đerlek je rekao da je izuzetno ponosan na državu i sve koji su proteklih meseci uložili veliki trud i angažovanje da Srbija dobije vakcinu do Nove godine, ističući da je to primer koliko država misli o svojim građanima i njihovom zdravlju.

On je podsetio na to da je Srbija treća zemlja u Evropi, pored Velike Britanije i Švajcarske, koja je počela sa vakcinacijom protiv koronavirusa.

Mi počinjemo da spasavamo ljudske živote u pravom smisu te reči, poručio je Đerlek.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com