Virus KoronaZdravlje

Prestaje sa radom kovid ambulanta u centralnom objektu Doma zdravlja

Zbog smanjenog broja pacijenata, prestaje sa radom kovid ambulanta u centralnom objektu Doma zdravlja Niš od subote 22. oktobra, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Pacijenti koji imaju simptome kovida pregled mogu da obave u kovid ambulanti „Duvanište“, koja je namenjena odraslom stanovništvu i u dečijoj kovid ambulanti koja se nalazi na ulazu broj 2 centralnog objekta Doma zdravlja. Radno vreme i dečije i kovid ambulante za odrasle je od  07:00-20:00 časova.

“Mole se pacijenti sa simptomima sumnjivim na kovid infekciju, da se u kovid ambulante javljaju u skladu sa novim organizacijom”, ističe se u  saopštenju.

U toku jučerašnjeg dana u kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 596 pacijenata. Od tog broja bilo je 250 prvih i 346 kontrolnih pregleda. Urađeno je 19 rentgenskih snimaka i 164 laboratorijskih analiza.

U Domu zdravlja Niš odrađeno 500 testova, od čega je bilo 44 pozitivnih, a na današnji dan, u Nišu je urađeno 666 testova i registrovano ukupno 52 pozitivnih na kovid 19.

U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš ukupno je obavljeno 76 pregleda .
Urađeno je 87 testova kod dece od kojih je četiri pozitivno na virus korone.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com