Društvo

Engleski za osobe sa invaliditetom, šansa za posao

Svečana dodela sertifikata za deset kandidata koji su bili polaznici kursa engleskog jezika za osobe sa invaliditetomn, održana je na Narodnom univerzitetu Niš. Svi su oni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Završili su početni kurs engleskog, obuka je bila potpuno besplatna, a i znanje i sertifikati biće im značajna stavka u budućem traženju posla.

Jedan od polaznika, Boban Blagojević, kaže da je zadovoljan znanjem koje je stekao, i nada se da će mu, s obzirom da, kako kaže, u Niš sve više dolaze inostrani poslodavci koji traže znanje engleskog, pomoći da dodje do posla. On se nada da dobije posao u Dženeral Motorsu ili u Cumtobelu, jer je po struci elektrotehničar. Boban je na evidenciji već 12 godina.

Dragana Milojković, koja je takodje završila ovaj kurs, kaže da se nada da će joj sertifikat pomoći u budućem traženju posla, mada je na evidenciji već 11 godina. Po struci je profesor razredne nastave, i kaže da je za osobe sa invaliditetom mnogo teže da dodju do posla u odnosu na ostale kandidate.

Polaznici su imali ukupno 120 časova. Organizator obuke je Nacionalna služba za zapošljavanje, a izvođač obuke Narodni univerzitet Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com