Politika

SSP Niš: Preseljenje Pravno poslovne škole neodgovoran čin

Preseljenje ustanove Pravno poslovne škole u Nišu i prazak na online režim na početku školske godine je nedopustiv i neodgovoran čin izjavio je prof. dr Dejan Blagojević iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu i dodao da problem prostora Pravno poslovne škole ne postoji od juče, već se o njemu priča duži niz godina.

Blagojević je naglasio da GrO Stranke slobode i pravde u Nišu, u kontinuitetu ukazuje na probleme u obrazovnom sistemu Republike Srbiji kako na nivou Republike tako ina lokalu.

“Upozoravamo na probleme svaki dan i postavljamo pitanja odgovornima u ovom gradu i državi, ali ostajemo bez odgovora. Aktuelne vlasti na svim nivoima ne prihvataju činjenice, koje su odavno prihvatila sve razvijene zemlje u svetu da je obrazovanja najvažniji razvojni resurs jedne države i da prema njemu treba da se odnosimo sa maksimalnom odgovornošću”, izjavio je prof. dr Blagojević.

Oni su postavili pitanja direktoru škole, Školskom odboru, Školskoj Upravi, nadležnim za obrazovanje u Gradu Nišu.

“Zašto ako je već škola od Ministarstva prosvete, dobila obaveštenje da mora da promeni sedište, to nije rešeno pre početka školske godine? Šta je školski odbor po tom pitanju preduzeo? Šta je školska Uprava preduzela po pitanju preseljenja i koliko dugo se bavila ovim problemom? Po kom modelu će se izvoditi online nastava imajući u vidu jako loša iskustva i rezultate primene ovog modela tokom COVID-a? Zašto na web stranci škole od 29.08.2023. godine, nema niti jedne informacije o preseljenju i prelasku na online režim rada? Pitanja je mnogo, a sve ovo je samo još jedna dokaz ne odgovornosti i nerazumevanja značaja prosvete na sveobuhvatni razvoj društva”, zaključio je prof. dr Dejan Blagojević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com