Društvo

Ulica Vojvode Putnika dostupna za saobraćaj, ali preko nje ne mogu osobe sa invaliditetom. Direkcija obećala adaptaciju

Ulica Vojvode Putnika prohodna je za saobraćaj, ali prema navodima Udruženja distrofičara, nije za osobe sa invaliditetom, starijim grašanima, majkama sa malom decom. Da oni ne mogu da koriste određene prolaze zbog previsokih ivičnjaka, ukazali su na svojoj FB strani, i istakli da su se za pomoć obratili Direkciji za izgradnju Grada Niša i gradonačelnici i da se nadaju brzoj reakciji.

Reakcija je usledila. V.d. direktora Direkcije za izradnju grada Niša Zoran Prokić kaže da će već u ponedeljak ovaj problem biti rešen.

“Već smo napravili plan, biće urađene sitne prepravke, ali ne velike i ne na svim prelazima, jer su pojedini već urađeni po njihovim zahtevima. Imamo tehnička rešenja i izaći ćemo im u susret”, kazao je Prokić Niškim Vestima i dodao da dobro sarađuju sa Udruženjima osoba sa inviliditetom i na terenu u hodu rešavaju sve probleme koji se jave.

Udruženje distrofičara Niša je u svojoj objavi istaklo da je veliki problem osobama sa invaliditetom  ivičnjak koji je ostao na uglu sa ulicom Kajmakčalanskom dok su svi ostali promenjeni.

Foto: Udruženje distrofičara Niš

Objašnjavaju da se čak i taktilna traka  završava dve kocke ranije.

“Odatle valjda i slepe osobe treba da polete, isto kao i korisnici invalidskih kolica”, upozorava Udruženje distrofičara.

Ističu da je na još nekoliko mesta izvođač radova, firma “Traca”, ostavio “zubce” na pešačkim prelazima, odnosno umesto blage kosine napravio male stepenike od 2-3cm.

“Nivo asfalta je niži nego što je predviđeno. Ništa nije vredelo što je nekoliko dana, dok se asfaltiralo, naš sekretar Biljana Đorđević, obilazila gradilište i molila rukovodioce da dodaju po jednu kofu asfalta na 5-6 mesta kod pešačkih prelaza i da sve bude u redu. Kod ovog najvećeg ivičnjaka je bilo objašnjenje da tu ništa ne mogu da diraju jer je taj stari ivičnjak trebao da se obori prošle godine kada je-zamislite sad ovo-ISTA FIRMA to radila. Dakle kriva je ista firma ali je kriva JOŠ OD PROŠLE GODINE što valjda sada ne važi???”, opažaju u ovom Udruženju.

Kažu da je i drugi kružni tok takođe loše urađen, a koji radila ga je druga firma-“Međarci”. Oni pitaju Ko gradi a ko nadgleda? i očekuju od nadležnih da im omogući nesmetano kretanje na saobraćajnici koju zovu “žila kucavica” Grada Niša.

Da podsetimo, nakon više meseci ulica Vojvode Putnika je prohodna za saobraćaj. Ostalo je da se završi deo trotoara gde je bila trafo stanica, radi se pešačka i biciklistička staza i prilaz sudu, koji će biti završen ovih dana. Nakon toga će ambijent da oplemeni JKP “Mediana”,   zaključio je Prokić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com