Zdravlje

Donacija Helpa niškoj psihijatriji 4,3 miliona dinara

Nemačka organizacija Help donirala je Centru za zaštitu mentalnog zdravlja KC Niš savremeni elektkroencefalograf (EEG aparat), nameštaj za bolesničke sobe i prostorije medicinskog osoblja, i adaptirala glavni i bočni prilaz toj zdravstvenoj ustanovi.

U Helpu su istakli da je vrednost donacije i radova nešto više od 4,3 miliona dinara.

„Lekari Centra za zaštitu mentalnog zdravlja KC Niš, mesečno u dnevnim bolnicama leče od 50 do 60 pacijenata i obave i do 4.000 ambulantnih pregleda. S obzirom na to da pandemija vrši značajan pritisak na ustanove za zaštitu mentalnog zdravlja povećanjem broja pacijenata i broja tretmana, Help je nastavio sa podrškom kroz opremu i neke od najurgentnijih radova na rekonstrukciji u prostoru Centra“, izjavila je Maša Bubanj, viša menadžerka za ekonomski razvoj organizacije Help.

Vladimir Đorđević, direktor Centra za zaštitu mentalnog zdravlja KC Niš izjavio je prilikom uručivanja zahvalnice Helpu da je značaj donacije ogroman.

„Ova donacija je veća nego sve donacije zajedno koje je niška psihijatrija dobila za poslednje 44 godine. Deo donacij dobio je Centar za zaštitu zdravlja, a a drugi deo donacije dobila je Klinika za psihijatriju. Posebno nam je značajna donacija savremenog EEG aparata“, izjavio je Đorđević.

Donacija je deo Helpovog projekta „Upravljanje migracijama i podrška povratu tražilaca azila II“ koji je deo globalnog programa „Migracije za razvoj“ (PME) i koji finansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi (GIZ).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com