Sport

Naisu još troja kolica od Minstarstva pravde

Odlukom Vlade Republike Srbije od 8. juna prošle godine, na Javnom konkursu za dodelu sredstva prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja koji je raspisalo Minisarstvo pravde Republike Srbije za 2023. godinu.

SU udruženje košarke u kolicima „Nais“ iz Niša (KKK Nais) je na konkursu dobilo 2.880.000,00 dinara za nabavku troje vrhunskih specijalizovanih kolica za košarku. Zbog specifičnosti izrade kolica, dugo se čekala isporuka istih, što ne umanjuje radost novog predsednika KKK Nais, Slavena Nonkovića.

„Kolica nabavljena ovim projektom su najbolja na svetu. Igrači po čijim merama su kolica napravljena, biće konkurentniji na terenu, pa samim tim i za reprezentaciju“, ponosno je istakao predsednik Nonković.

Jedna kolica su napravljena po merama dugogodišnjeg reprezentativca Srbije, Filipa Jovanovića, koji je od svoje četvrte godine života osoba sa invaliditetom. Gotovo da nema oset svog tela ispod pojasa, ali se ne predaje. Studira pravo, a košarka u kolicima je važan deo njegovog života, piše Sport juga.

“Zahvaljujem se Ministarstvu pravde i Vladi Republike Srbije što su izabrali da podrže projektni predlog KKK Nais. Kolica su vrhunska i savršena. Prvi put u sportskoj karijeri dužoj od decenije imam nova kolica za košarku koja su po mojim merama. Sledi period navikavanja, ali biću i dalje najbrži igrač u klubu i reprezentaciji.“, rekao je Filip Jovanović, igrač KKK Nais i reprezentativac Srbije, učesnik pet smotri starog kontinenta.

Foto: Sport juga

Doskorašnji predsednik KKK Nais, Dejan Šimandli, tokom svog mandata je prijavio projekat i pre nekoliko meseci potpisao ugovor sa predstavnicima Ministarstva pravde. Od rođenja ima cerebralnu paralizu zbog koje ima asimetričan i otežan hod, što ga nije sprečilo da formira porodicu i da živi život punim plućima.

„Zadovoljan sam i radostan iz dva razloga, zbog dobijenog projekta za klub i što sam dobio vrhunska kolica. I nadalje ćemo ponosno predstavljati naš grad i našu zemlju. Ovo je najveći pojedinačni grant za KKK Nais, hvala Ministarstvu pravde i Vladi Republike Srbije“, rekao je Dejan Šimandli.

Treći igrač KKK Nais po čijim merama su napravljena kolica, Aleksandar Marinković, ne krije zadovoljstvo što će nadalje koristiti vrhunska kolica. Od pete godine ima problem sa hodom, ali uz podršku porodice i okoline vodi normalan život, studira pravo, zaposlen je i trenira košarku u kolicima.

„U novim kolicima ću biti brži, samim tim i bolji igrač. Tačnije, sva trojica. Odužićemo se Filip, Dejan i ja našoj državi i našem klubu zalaganjem na treninzima i utakmicama“, rekao je Aleksandar Marinković, igrač KKK „Nais“.

Inače, pravo učešća na konkursu su imali svi nosioci projekta iz oblasti javnog interesa, zdravstvo, kultura, prosveta, humanitarni rad, i drugi koji realizuju u tekućoj budžetskoj godini, fizička lica, pravna lica, organi, organizacije, javne ustanove, preduzetnici, udruženja, fondovi, humanitarne organizacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com