Društvo

Direktorka USAID za Evropu posetila nišku Kardiohirurgiju

Erin Meki u poseti Nišu

Direktorka za Evropu i Evroaziju Erin Meki posetila je Kliniku za kardiohirurgiju u Nišu koju vodi Dragan Milic i iz prve ruke čula o njegom fantastičnom timu koji je radio neprekidno 100 dana uključujući i 12 vikenda kako bi ukinuli liste čekanja, koristeći opremu koju su dobili od U.S. European Command (EUCOM).

Vredna oprema omogućila je Dr Miliću i njegovom timu da izvodi složene operacije i spasi brojne živote.

“U toku ove godine očekujemo jos neke stratški veoma važne donacije u opremi koje će dramatično unaprediti naše več odlične mogucnosti… Ta oprema koju očekujemo stvoriće uslove za stvaranje Instituta za kardiovaskularne bolesti u Nisu, način organizacije koje niško zdravstvo čeka gotovo 50 godina… u bliskoj budućnosti očkujemo saradnju sa najmoćnijim Medicinskim fakultetima u Americi… Srećan zbog mlađih kolega koji ce imati priliku da se edukuju u najprestižnijim ustanovama na svetu i da će to znanje iskoristiti da leče svoj narod u svojoj zemlji i u svom gradu Nišu”, napisao je dr Milić na svom fb nalogu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Bitno da se slikali ispod grba i zahvalnosti Američkoj vojsci i narodu i to u gradu Nišu jednom od najviše bombardovanom gradu od te iste vojske i naroda, da je postavio grb legendarnog Prištinskog korpusa i stavio natpis, u ovoj klinici radi doktor Lazarević Milan sin srpskog heroja generala Lazarevića pa da ima logike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com