Društvo

Đačke klupe na poklon: OŠ “Miroslav Antić” dobila donaciju Eparhije niške

Povodom Svetog Save, tradicionalno Eparhija niška je - preko svoje humanitarne organizacije "Dobri Samarjanin" - donirala klupe i stolice za kabinet u niškoj OŠ "Miroslav Antić".

OŠ “Miroslav Antić” jedna je od najvećih u gradu i ona je izabrana da bude škola koja će dobiti klupe.

“U ovim klupama, grade se temelji sve ono što dolazi u budućnosti i stvara zdrav osnov za izgradnju one vaše životne kuće. U školi stičete znanja koja će vam koristiti i od toga nema veće moći. To je najveće bogatstvo”, rekao je vladika niški Arsenije prilikom uručenja donacije.

Prošle godine je osnovna škola iz Brzog Broda dobila mikrofone i ozvučenje.

“Donacija je samo početak sveobuhvatne saradnje crkve i škole. Našim đacima poručujem da bih najviše voleo da baštine tradiciju srpskog naroda koja se, pre svega, ogleda kroz veru i crkvu. Naravno, svako ima pravo da se oseća onako kako hoće i misli da treba, ali ovakvi potezi naše crkve trebalo bi da doprinose i međusobnom poverenju između naroda i crkve, odnosno utemeljenju i međusobnom poverenju svih građana ove zemlje i naroda koji u njoj živi”, rekao je direktor škole Miloš Stanković.

Dobrotvorno starateljstvo Eparhije niške, “Dobri Samarjanin” je organizacija koja deluje u okviru Srpske pravoslavne crkve, na osnovu Ustava SPC.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com