Sport

DOMINACIJA SRBIIJE U BUDIMPEŠTI: Pet MEDALJA za KBK “Niš”

Nastup srpske reprezentacije na Svetskom kupu u Budimpešti slavio se sa osvojenih 17 zlatnih, 16 srebrnih i 14 bronzanih medalja, od ukupno 51 takmičara koji su nastupili braneći boje Srbije. Na Kupu je učestvovalo 39 zemalja sa preko 3.000 takmičara.

Srbija je izvela takmičare u K1, Lou kik i Ful kontakt disciplini, dok je jedna takmičarka kluba Senta nastupila u Kik lajtu.
U ukupnom plasmanu, Srbija je na prvom mestu u disciplini Lou kik i K1.

“Uspeh je očekivan, jer je Srbija svetska kik boks sila, a našem konkurentu za osvajanje prvog mesta na svim velikim takmičenjima reprezentaciji Rusije, na žalost nije dozvoljen nastup na ovom takmičenju.

To ne umanjuje naš uspeh, a rezultat je dokaz da se u našim klubovima radi kvalitetno. Zahvaljujem se svim trenerima kao i reprezentativcima koji su se borili i obezbedili Srbiji 1. mesto od 39 zemalja u konkurenciji preko 3.000 takmičara. Srbiju očekuje Prvenstvo Balkana od 17-19. juna, i to takmičenje će poslužiti za konačan sastav reprezentacije, koja će učestvovati na Svetskom juniorskom prvenstvu u Italiji, i na seniorskom prvenstvu Evrope u Turskoj krajem godine”, istakao je selektor Srbije Srđan Radulović, inače i trener Kik boks kluba “Niš”, čiji su takmičari dali doprinos reprezentaciji osvajanjem pet medalja: 2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzana.

Zlatne medalje osvojili su Nada Krivačević i Ivan Krivačević.

Srebrne medlje: Lazar Arsić i Lazar Pantić. Bronzanu, ovoga puta Nikolina Stevanović.

Foto: KBK “Niš”

Prvenstvo Balkana biće održano u Kraljevu od 17-19.06.2022. godine, a u narednom periodu očekuje se meč reprezentacija Srbije i Španije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com