RegionSvrljig

DOBRO DOŠLI U SVRLJIG: Završen film o gradiću u kojem se prepliću legende, misterije i najneverovatnije priče (FOTO+VIDEO)

Prirodne lepote, gostoprimljivost, čuveni specijaliteti i mnoge druge zanimljive priče o gradiću u kome se prepliću legende i misterije „upakovano“ je u filmu „Dobro došli u Svrljig“ koji je upravo završila City produkcija. Film će premijerno biti prikazan na najposećenijoj turističkoj manifestaciji „Belmužijada“.

Oliver Paunović, producent

Ponosno mogu da najavim moj novi film „Dobro došli u Svrljig“. Film je radjen skoro godinu dana, objedinili smo istoriju, turizam i kulturu ovog predivnog kraja. Znamo za belmuž, Svrljiško jagnje, restoran Kamiondžije ali mnogo toga nismo znali o Svrljigu.

Film otvara 15. Belmužijadu 6. avgusta 2021. Siguran sam da ćete uživati u ovoj predivnoj filmskoj priči, ponosno je istakao je producent Oliver Paunović.

Reditelj filma je Vladimir Ristić, za montažu je zadužen Boban Rajković, predivne kadrove Svrljiga okom kamere zabeležio je Bojan Jovanović. Narator u filmu je Miloš Paović, montažu zvuka radio je Zoran Cvetković, a za kompletnu organizaciju bila je zadužena Maja Vodeničarski.

 

„Čovek kome sam posebno zahvalan je stručni saradnik na filmu Nenad Randjelović“, kazao je Paunović.

Detalj sa snimanja filma. Bojan Jovanović, kamera, Nenad Ranđelović, stručni saradnik i Vladimir Ristić, reditelj

Gledajući film, mnogi će se začuditi kakvo bogatstvo postoji na samo pola sata vožnje automobilom od Niša do Svrljiga. Film će otkriti mnoge detalje o gradiću koji postaje sve atraktivniji za turiste.

Vladimir Ristić, reditelj

„Koliko puta Vam se u životu desilo da gledate neki holivudski film o nekome ko na prvi pogled predstavlja apsolutnog autsajdera u svim kategorijama… i onda kako radnja krene da se razvija, zapravo shvatite da se radi o junaku sa pregršt skrivenih vrednosti koje ljubomorno čuva samo za sebe. Upravo to je Svrljig. Mali, na oko neugledan gradić, koji poseduje neizrecive vrednosti, kulturna dobra, istorijske spomenike, prirodne lepote, kulinarske specijalitete i pre svega divne, pitome i gostoljubive meštane. I na vrlo sličan način je koncipirana priča o turističkim potencijalima ove varoši u našem najbližem komšiluku“, iskren je reditelj Vladimir Ristić.

Svrljig je mesto gde se prepliću legende, misterije, čudna imena sela i najneverovatnije priče. Upravo je delić svega toga filmska ekipa ponudila publici kroz video zapis. Ali ipak… ostavljeno je prostora, da svako, po dolasku u Svrljig nastavi da traga i otkriva neverovatne potencijale skrivene i sačuvane, kako bi im pružile poseban užitak od aktivnog odmora, sportskog turizma, planinarenja i lova do apsolutne relaksacije u maltene banjskim uslovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button