Kultura

“Pali” prvi kadrovi filma o glumcu Mlađi Nedeljkoviću

Prvi kadrovi dokumentarnog filma o glumcu Mlađi Nedeljkoviću upravo su snimljeni, o njemu su govorili prijatelji i glumci.

O njemu su za film prvi govorili kolege Svetlana Ceca Bojković, Milan Caci Mihailović i Vesna Čipčić koja je glumila sa legendarnim Mlađom u popularnoj seriji Vruć vetar.

Film JA BATO  koji radii niška produkcija City Grupa, producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića očekuje se naredne godine.

Stručni, ili bolje reći “porodični” konsultant i jedan od autora filma jeste Borko Nedeljković, Mlađin sin.

Borko i Mlađa; Foto: privatna arhiva

“Najveće bogatstvo leži u tome da se ostvarimo u poslu kojim se bavimo. Tada se potpuno posvetimo, predamo i uživamo radeći. Mladen Mlađa Nedeljković, niški, Jugoslovenski i srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac je celog svog života upravo to i radio, uživao je radeći posao za koji je umeo da kaže da je najlepši i istovremeno najteži posao na svetu”, kaže Borko za Niške Vesti.

On dodaje da je Mlađa za glumu živeo i u glumi živeo, glumi se predavao punim bićem punih 50 godina.

“Gluma za Mlađu nije bila profesija, već način života i razmišljanja. Ta posvećenost sceni i osmesima gledalaca je ideja vodilja za dokumentarni film o Mladenu Nedeljkoviću koji nosi naziv: JA BATO, po njegovoj replici iz TV serije Vruć Vetar“, kazao je Nedeljković.

Početku snimanja jednako se raduju svi članovi ove kreativne ekipe.

Snimanje filma o Mlađi Nedeljkoviću, Vesna Čipčić; Foto: Niške Vesti

“Jako mi je drago da se to dešava. Mlađa je neko ko je to odavno zaslužio. Motiv se javio u činjenici da je sledeće 2025. godine, 20 godina od kako nas je on napustio. Dok sam studirao imao sam njegovu nesebičnu podršku, kasnije smo radili nekoliko manjih projekata. Mi smo Palilulci, moj otac se družio godinama s njim i njegovim bratom Glavčom, a ja s njegovim sinom. Drago mi je da to radim, i da će film biti u skladu s njegovim karakterom i senzibilitetom. Duhovit, nasmejan i autentičan”, kaže reditelj Ristić komentarišući početak snimanja filma.

On dodaje da je legendarni Mlađa pred kraj života, predlago da, kako Niš nema aleju velikana, bude sahranjen u “aleji mališana” jer se nije isticao visinom.

“Zadužio je ovaj grad, našu Palilulu i ovo je prilika da mu se odužimo od srca”, kazao je Vladimir Ristić, reditelj koji je više puta nagrađivan za režiju brojnih dokumentarnih ostvarenja.

“Raduje me uvek početak rada na novom filmu a naročito kada su u pitanju Nišlije koje predstavljamo kroz filmsku priču, onu najiskreniju – dokumentarnu. Veliki sam lokalpatriota i volim da se setimo ljudi koji su Niš predstavljali u onom izvornom smislu domaćinski i sa dušom, uz veliki talenat i profesionalnost kakvu je naš Mlađa imao”, rekao je producent Oliver Paunović.

On dodaje da ovaj film i na samu najavu privlači veliku pažnju a željno ga iščekuju mnogi.

Za dobru sliku na filmu zadužen je Milan Đorđević koji već narednih dana snima sledeće sagovornike.

Snimanje filma o Mlađi Nedeljkoviću, Milan Caci Mihailović; Foto: Niške Vesti

Legendarni Mlađa Nedeljković, školsku i pozorišnu publiku kupio je kao DOBRI VOJNIK ŠVEJK, prema istoimenom romanu Jaroslava Hašeka.

Briljirao je u više od 120 pozorišnih predstava.

Samo je ulogu POTETA u predstavi Zona Zamfirova igrao duže od dve decenije, u četiri različite postavke predstave, kod četvorice različitih reditelja i to više od 1.000 puta.

Foto: Niške Vesti

Pažnju šire publike na sebe skrenuo je u TV serijama i TV filmovima: OTPISANI, POVRATAK OTPISANIH, VRUĆ VETAR, PORODIČNO BLAGO, BOLJI ŽIVOT, SREĆNI LJUDI, VUK KARADŽIĆ, BALKAN EKSPRES, Tajna Laze Lazarevića, DR…

Prvu filmsku ulogu odigrao je 1959. rame uz rame sa Milenom Dravić u filmu VRATA OSTAJU OTVORENA, Františeka Čapa. Potom ostvaruje zapažene uloge u filmovima: NIŠ LAGER, JUŽNI VETAR, SABLAZAN, KRALJEVSKI VOZ, TIMOČKA BUNA, Avanture Borivoja Šurdilovića, Jaguarov skok, Divlji vetar, Hajde da se volimo, Tesna koža, Maturanti, Špijun na štiklama, Hajde da se volimo, POSLEDNJI KRUG U MONCI, ZONA ZAMFIROVA, PLJAČKA TREĆEG RAJHA…

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com