Politika

Da li je i kada zakazana tribina Saveza za Srbiju?

Tribina Saveza za Srbiju koja je najavljena za petak 19. oktobar, od 18.00 časova u sali Simfonijskog orkestra, neće se održati u tom prostoru jer, kako u saopštenju navodi direktor Simfonijskog orkestra Svetozar Vezenković, toj ustanovi nikada nije podnet nikakav pisani zahtev za zakup sale.

U saopštenju se navodi da je sala Niškog simfonijskog orkestra svakog dana zauzeta zbog proba za predstojeći festival NIMUS, kao i to da nikada nije zaključen Ugovor o iznajmljivaju sale sa predstavnicima Saveza za Srbiju.

“Niški simfonijski orkestar je o pomenutoj tribini saznao iz medija, a shodno činjenici da se naša ustanova intezivno priprema za predstojeći festival NIMUS, zakazan za narednu nedelju, neprijatno smo iznenađeni neprofesionalnošću organizacije „Savez za Srbiju“ koja je o datumu, vremenu i mestu održavanja tribine obavestila medije ali ne i nas domaćine, ne poštujući ustaljenu proceduru iznajmljivanja naše sale” stoji u saopštenju koje potpisuje direktor Simfonijskog orkestra Svetozar Vezenković.

Demanti predsednika Gradsog odbora DS Miodraga Stankovića

U vezi sa ovim događajem predsednik Gradskog odbora DS Miodrag Stanković, koji je u ime Saveza za Srbiju bio zadužen za organizaciju tribine, demantovao je navode iz saopštenja direktora Simfonijskog.

Naime, Stanković je rekao da je telefonom nekoliko puta razgovarao sa direktorom Simfonijskog, koji mu potvrdio da je termin rezervisan za njihovu tribinu i da je potrebno samo da potpišu Ugovor o iznajmljivanju sale u toku nedelje.

“Pitao direktora Simfonijskog da li je slobodan termin devetnaestog za održavanje tribine, čovek mi je odgovorio da je termin slobodan i da nema nikakvih događaja u tom terminu u sali. Inače, iznajmljivanje sale košta 18 hiljada dinara. Pitao sam da li je potrebno da se Ugovor potpiše odmah, na šta je on odgovorio da nije problem da se to reguliše u toku nedelje, jedino je bitno da se uplata izvrši pre održavanja tribine” naveo je Stanković.

Miodrag Stanković je kazao da je u ponedeljak pokušao da dobije direktora Simfonijskog, ali da nije uspeo, te je u utorak otišao da potpišu ugovor.

“Kada sam otišao da potpišemo Ugovor, čovek mi je rekao da se nismo sve dogovorili i da mi nekakav zahtev nismo uputili, mada on meni nikakav zahtev nije ni pomenuo, i da je on zakazao probu u tom terminu” rekao je Stanković.

Stanković je takođe dodao da će se tribina ipak održati, ali da će javnost o detaljima saznati nakon konferencije za medije koja je zakazana u prostorijama Media i reform centra Niš, u sredu u 13.00 časova.

U raspravu ušao i SNS

U ovaj događaj uključila se saopštenjem i Srpska napredna stranka. Oni navode da izražavaju gnušanje prema politici laži, vređanja i medijskog pritiska, koju predstavnici tog političkog bloka primenjuju prema jednoj gradskoj ustanovi kulture.

“Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Niš, predstavljajući se kao organizator tribine te opozicione grupe koja sebe naziva alternativom aktuelnoj vlasti, dozvolio je sebi slobodu da saopšti da je usmeno zakazano korišćenje sale Niškog simfonijskog orkestra, obmanjujući javnost neistinama i uvredama na račun direktora ustanove i Srpske napredne stranke” navodi se u saopštenju SNS-a.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com