Izbori 2020Politika

Branislav Jovanović: Tužna slika kulture i turizma u Nišu

"Ova vlast nije uspela da rekonstruiše zapaljene ateljee niških umetnika ni posle devet godina i pored obećanja da će niška Tvrđava dobiti potpuno novo ruho. Ni njene zidine nisu uspeli da očiste od korova, a nisu ispunili ni obećanje da će rekonstruisati Bali Begovu džamiju", kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad" u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da je niško rukovodstvo obećalo i malu scenu Narodnog pozorišta, dogradnju Narodne biblioteke, izgradnju Koncertne dvorane na potezu bivše garaže Niš ekspresa, izgradnju Ekspo centra na Loznom kalemu.

„Od svih tih obećanja Niš je dobio ništa, za vreme njihova dva mandata, koliko su na vlasti. I ne samo što ništa nismo dobili, nego smo i izgubili zgradu niške Galerije, kada je kultura u pitanju”, kaže on.

Foto: Niš moj grad

Jovanović naglašava da ništa bolja situacija nije ni na polju turizma.

„Niška Banja je postala jedno avetinjsko mesto, arheološki park Medijana još uvek ne radi i ne prima posetioce. Ova lokalna vlast samo priča prazne priče, a rezultati nula”, kaže on i nastavlja:

„Za razliku od njih, mi smo uradili Banker klub koji uveliko radi, u okviru Niškog kulturnog centra, novi muzejski prostor u zgradi Sinagoge, rekonstruisali smo Istorijski arhiv u tvrđavskom parku, uradili smo Oficirski dom i potpuno rekonstruisali bioskop Vilingrad. Što se tiče turističke ponude Niša, u naše vreme je u Niškoj Banji izgrađeno sve, od balon sale, obdaništa, ambulante (bolnice), terena sa veštačkom travom do bulevara sa kružnim tokom i centralnog Trga. Tako se nekada radilo, za razliku od ove vlasti koja devet godina radi centralni Trg u Niškoj Banji i još nije gotov. Ma, slika i prilika tvrđavskog parka govori koliki je stepen njihove nesposobnosti.”

Foto: Niš moj grad

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Banano sad će vidiš kad krene turizam. Danka uvela fijaker u Tvrđavu a će plasira i druge ideje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com