Sport

Besplatna obuka za rad sa osobama sa invaliditetom uz dobijanje međunarodno priznatih sertifikata

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu zajedno sa partnerima iz Bugarske u okviru Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska–Srbija realizuje IPA projekat pod nazivom: „Adaptivna fizička aktivnost i sport – Mladi za mlade.”

Obezbeđena je besplatna praksa i profesionalno usavršavanje za 15 odabranih kandidataiz oblasti plivanja i fitnes treninga za osobe sa invaliditetom.

Po završetku obuke, svi kandidati dobijaju međunarodno priznat sertifikat.

Projekatobuhvata teorijske i praktične časove plivanja, plivačkih tehnika, primene plivačkog treninga, funkcionalnog treninga i kardiofitnesa za osobe sa invaliditetom.

Svi zainteresovani koji žele da se prijave i učestvuju uobuci potrebno je da zadovolje 2 kriterijuma:
da su starosti do 29 godina;
da su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje duže od 12 meseci.

Početak obuke planiran je krajem marta u zavisnosti od dogovora sa izabranim kandidatima. Trajanje ćitavog kursa je četiri meseca, a obuka se organizuje tri puta nedeljno po dva sata.

Program vode ugledni profesori niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja doc. dr Bojan Jorgić i prof. dr Marko Aleksandrović. Za više informacija pozvati na brojeve telefona 060/55-371-18 ili 064/26-147-87 ili kontaktirati putem imejla ipafsfvnis@gmail.com.

Za više sportskih vesti čitajte SPORT JUGA.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com