Sport

(VIDEO) Održan Svetosavski bal na vodi – Svuda pođi u Srbiju dođi!

Održan XXVII Svetosavski bal na vodi na bazenu “Čair” u Nišu.

Ovogodišnja priredba na vodi bila je svojevrsni put oko sveta a sinoćnji bal baš zbog toga nosio je naziv “Svuda pođi u Srbiju dođi!”

Bal tradicionalno organizuje Klub za sinhrono i umetničko plivanje Niš a okupio je sve članice kluba, te su i one najmlađe imale priliku da se pokažu publici koja je zdušno pratila svaki njihov pokret.

Graciozne i lepe, članice ovog uspešnog niškog kluba još jednom su pokazale svu lepotu umetničkog plivanja. Uz zavidno umeće i uigrano izvođenje različitih figura za brojnu publiku ovo je bio nezaboravni audio-vizuelni spektakl.

Učestvovalo je 40 plivačica, uzrasta od 5 do 34 godine, a osam zemalja je bilo obuhvaćeno koreografijama: Španija, Turska, Italija, Francuska, Kina, Afrika, Grčka i Srbija, rekla je za Niške Vesti glavni trener i koreograf Tijana Stojanović.

Foto: Klub za sinhrono i umetničko plivanje Niš

“Svaka zemlja ima svoju tradiciju, kulturu, karakteristične plesove, pa smo se potrudili da publici to i predstavimo. Najglasniji u publici bili su najmlađi gledaoci, pa sve do onih najstarijih, koji su se oduševljavali iz minuta u minut i darovale plivačice gromoglasnim aplauzima. Imali smo i goste: Ansambl umetničkih igara i pesama Mozak, klub ritmičke gimnastike Gracia i orijentalnu plesačicu Jelenu Kostić”, kazala je Stojanović.

Utisci publike su fantastični, svi su oduševljeni, preplavljeni lepim emocijama koje su im devojke iz bazena prenele. Bilo je tu i komentara iz publike, kako ovako nešto treba svet da vidi, ne samo Niš, jer ovako nešto ne postoji na Balkanu, ističe ona.

Spremale smo se skoro dva meseca, devojke su dnevno provodile skoro šest sati svakog dana na bazenu, kako bi sve ovo izgledalo savršeno. Moji utisci su fantastični, drago mi je što su devojke opravdale moja očekivanja i što su izvele sve osmišljene koreografije kako u bazenu, tako i van njega. Isto tako, prezadovoljna sam što smo i ove godine ispunile očekivanja naše drage publike, koja je tu da nas bodri i uveliča svojim dolaskom ovaj naš tradicionalni događaj”, završila je Stojanović.

Klub za sinhrono i umetničko plivanje Niš zahvalan je Gradu i sponzorima koji su pomogli oko organizacije bala na vodi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com