Sport

Zatvoreni bazeni na Čairu spremno dočekuju kupače čak i po cičoj zimi

Iako se temperatura vazduha spustila ispod nule, a živa je na tom podeljku danima Nišlije ne odustaju od svojih uobičajnih navika. 

Mnoge su uplašili komentari na društvenim mrežama, da je voda u bazenu hladnija nego obično, pa smo tragom priče otišli na Čair da sve to i proverimo.

Na Čairu stanje redovno. Dok se rekreativci zabavljaju u bazenu oni koji na bazen dolaze iz velike ljubavi prema sportu, kažu da im je sve na kupalištu potaman.

Plivače koje smo zatekli ovog podneva kažu da je voda idealna, ali da bi voleli da bazen “pretrpi” ipak neke kozmetičke promene.

Foto: Niške Vesti

“Mislim da mu treba jedna generalka, ali sam čuo da se čekaju neka sredstva za renoviranje bazena pa ćemo i to da sačekamo”, rekao je uz osmeh jedan kupač.

Sportski radnici na Čairu, kažu, imaju sve uslove da treninzi protiču bez problema. Ono što treneri preporučuju jeste optimalna temperatura vode za bavljenje sportom u zatvorenim bazenima a to je da voda ima od 25 do 27 stepeni. Ovog podneva na čairskom bazenu, temperatura vode bila je 28 stepeni. Oscilacija u temperaturi ipak, zbog održavanja, mora da ima, potvrđuje za Niške Vesti Petar Petrović, upravnik kompleksa SC “Čair”.

“Vikendom se čiste filteri i tada temperatura ume da se spusti za jedan stepen ali se to i ne oseća. Moramo da održavamo bazen, moramo da čitimo filtere i onda je to normalan sled događaja. Nekada postoji potreba da se filteri očiste i češće pa onda opet dođe do oscilacije, ali ponavljam to je samo taj jedan stepen koji se nadoknadi vrlo brzo”, rekao je Petrović.

Petrović precizira da se merenje temperature vode radi na dva sata, ispitivanje hemijske ispravnosti jednom nedeljno.

Za Niške Vesti o uslovima na bazenu govorili su oni koji svakodnevno koriste bazen, čitave godine čak i ovih dana po cičoj zimi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

Institut za javno zdravlje na svakih deset dana uzorkuje vodu i ispituje je na hemijsku i bakteriološku ispravnost, kada je kupališna sezona u pitanju to je i češće.

Kada ste poslednji put bili na bazenu?
Možda je baš danas pravo vreme za plivanje?
Može?

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Hvala bogu jedan pravi i realan članak o uslovima za kupanje na bazenu Čair i dokaz da postoje novinari koji objektivno i istraživački pišu o radu jedne gradske ustanove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com