Društvo

Građansko vaspitanje za gimnazijalce u Gradskoj opštini Palilula

U okviru programa nastave Građanskog obrazovanja, učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ posetili su Gradsku opštinu Palilula u cilju upoznavanja sa radom organa lokalne samouprave i pripreme za ono što ih čeka u budućnosti.

Predsednik opštine Palilula Boban Džunić ugostio je direktora gimnazije, profesore i đake, koji su nakon prijema obišli opštinsku Upravu.

“Drago mi je što su učenici došli u ovolikom broju. Ovo je mogućnost da se vide kako to funkcioniše opštinaka Uprava, koje poslove obavljaju opštinski službenici, u kakvim uslovima rade. Ja sam im u startu rekao da u opštini Palilula vlada red, rad i disciplina, naglasio je predsednik GO Palilula Boban Džunić.

Načelnica Uprave Marija Brajdić, organizovala je obilazak opštinskih službi i upoznavanje učenika sa procesom rada opštinske uprave u pružanju usluga građanima. UPRAVA Gradske opštine Palilula-Niš pruža usluge građanima u skladu sa visokim standardima rada. Menadžment opštine na čelu sa predsednikom promoviše i ohrabruje sve zaposlene da uzmu aktivno učešće u aktivnostima poboljšanja procesa rada. Sistem menadžmenta kvalitetom je sastavni deo poslovne politike i sve aktivnosti na njegovom uspostavljanju, održavanju i kontinualnom poboljšanju su usklađene sa relevantnom zakonskom regulativom.GRADJANSKO Ph.Dragan Vidojkovic 4

Ovi časovi praktične nastave su mnogo zabavniji nego učenje iz knjiga. Brže se nauči i ne zaboravlja kaže Nemanja Ignjatović učenik Gimnazije “Svetozar Marković”. Gimnazijalci su imali priliku da vide kako funkcionišu pravna i finansijska služba opštine, služba kabineta predsednika, šta to rade komunalni inspektori i čemu služi Kancelarija za brze odgovore i Kancelarija za mlade.

Gimnazija “Svetozar Marković” ima oko 1000 učenika. Pored četiri razreda srednje skole, tu su i specijalna odeljenja za talentovane fizičare i matematičare.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com