Društvo

Iznad Delijskog Visa niče novo elitno naselje, širi se i Kvantaška pijaca

Na hitnoj sednici GO Palilula odlučeno je da se imanje Poljoprivredno-industrijskog kombinata pretvori u gradsko zemljište na kome će se kasnije izgraditi elitno naselje od oko 200 hektara iznad Delijskog Visa.

Izmenama GUP-a planirano je i proširenje kvantaške pijace, pored koje će  biti izgrađena i buvlja pijaca, auto pijaca i poligon auto pijaca i poligon.

“Ovim planom je obuhvaćeni prostor stare ciglane znate za dugogodišnji problem više decenijski problem Palilule kada su u pitanju poplave tim planom će biti predviđeno uređenje infrastrukture komunalne a takođe i neki objekti od opšte namene pre svega mislim na objekte obrazovanja biće predviđena pijaca, obdanište  i škola”, kazao je predsednik opštine Bata Vučković.

Planski dokument predviđa izgradnju, a sve će dalje zavisiti od investitora.

“Palilula ima najveći potencijal jer je upravo u Paliluli južni obod grada koji se graniči ka opštini Doljevac ka Gadžinom Hanu! Moram da istaknem i da će verovatno nekim budućim planskim dokumentima biti obuhvaćen svakako prostor prema Seličevici,koji daje izvanredan potencijal za razvoj, zašto ne, i lovnog turizma, istorijskog turizma… Setimo se da su sva oslobođenja grada Niša kretala sa Seličevice sa tog predivnog prostora naše “Fruške gore”, izjavio je Vučković.

Sednica GO Palilula sazvana je po hitnom postupku jer do sednice Skupštine Grada Niša sve opštinske skupštine  treba da daju prethodno mišljenje o izmenama GUP-a, a konačnu odluku donosi skupština Grada koja je zakazana za 14. februar.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com